Epäasialliseen kohteluun joutunut nyrkkeilijä Jonna Hakkarainen sai valituksensa läpi: ”Aikamoinen helpotus”

Pitkään jatkunut valitusprosessi Nyrkkeilyliiton entistä lajipäällikköä vastaan sai merkittävän päätöksen Urheilun oikeusturvalautakunnassa.

Jonna Hakkarainen sai valituksensa läpi Urheilun oikeusturvalautakunnassa ja ura jatkuu normaalisti kohti EM-kisoja. Kuva toukokuulta.

20.9. 22:19

Nyrkkeilijä Jonna Hakkarainen huokaa tyytyväisenä puhelimeen. Hänen valituksensa saamastaan nyrkkeilyvalmentajan epäasiallisesta käytöksestä kääntyi voitoksi Urheilun oikeusturvalautakunnan käsittelyssä.

”Aikamoinen helpotus ja palautti uskoa suomalaiseen urheilukulttuuriin, ja että jossain muualla on havahduttu asiaan”, Hakkarainen sanoo tyytyväisenä.

Hakkarainen valitti Nyrkkeilyliiton lajipäällikön epäasiallisesta käytöksestä valmennussuhteen aikana 2021 ja myöhemmin kilpailuissa tämän vuoden tammikuussa.

Liiton kurinpitovaliokunta jätti tapauksen tutkimatta vedoten viikon määräajan täyttymiseen, mutta Hakkarainen vei asian eteenpäin oikeusturvalautakuntaan.

”Kesällä siellä [liitossa] jo havahduttiin ja nyt siellä osataan ottaa uhrin tilanne paremmin huomioon.”

Hakkarainen on maajoukkuetason nyrkkeilijä, jonka ura jatkuu nyt paljon huojentuneempana. Sekin helpottaa, että epäasiallisesta käytöksestä epäilty lajipäällikkö on saanut lähteä liitosta.

Kamppailulajien lajiliittojen mukaan valitus olisi pitänyt tehdä viikon kuluttua tapauksesta, jotta se olisi päässyt kurinpitovaliokunnan käsittelyyn.

Oikeusturvalautakunta totesi, että tapausten lyhyet käsittelyajat liitoissa ovat tavanomaisia, eikä sitä sinällään voi pitää kohtuuttomana. Tilanne muuttuu silloin, kun epäasiallinen käytös tai häirintä on jatkunut pitempään kuten Hakkaraisen tapauksessa.

Lisäksi oikeusturvalautakunta totesi, että Hakkaraisen valitus hyväksytään ja valitusmaksu palautetaan. Tapaus siirtyy siis takaisin liiton kurinpitovaliokunnan käsittelyyn.

Oikeusturvalautakunta kertoi päätöksen olleen yksimielinen.

”Toivon, että tapaus käsitellään kunnolla ja tulisi ihan oikea tulkinta”, Hakkarainen sanoo.

Hakkaraisen syksy täyttyy nyrkkeillen ja kilpaillen. Hän lähtee ensi sunnuntaina Italiaan leirille ja EM-kisat odottavat Montenegrossa lokakuun puolivälissä.

”Aika lailla koko ajan mennään loppuvuosi, mutta saan hetken hengähtää ja olla tyytyväinen tuohon ratkaisuun.”

”Ura jatkuu normaalisti.”

Oikaisu 20.9.2022 kello 23.17: Jonna Hakkarainen teki valituksensa Urheilun oikeusturvalautakunnalle, ei Suomen urheilun eettiselle keskukselle, kuten artikkelissa aiemmin luki.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat