Ukrainan jalkapallotähti vaatii Venäjän täydellistä eristämistä: ”Se on terroristien maa”

Puolan kapteeni Robert Lewandowski puolestaan ilmoitti tukevansa Ukrainaa kantamalla MM-kisoissa sinikeltaista kapteeninnauhaa.

Andri Yarmolenko vaatii kovia otteita Venäjää kohtaan.

21.9. 11:05

Barcelonassa pelaava jalkapallotähti Robert Lewandowski kantaa Qatarin MM-kisoissa kapteeninnauhaa, joka on väritykseltään Ukrainan lipun värinen eli sinikeltainen.

Puolan kapteeni sai kapteeninnauhan Varsovassa ukrainalaiselta jalkapallolegendalta Andri Ševtšenkolta ja julkaisi kuvan Instagram-tilillään.

”On kunnia kantaa Ukrainan väreissä olevaa kapteeninnauhaa MM-kisoissa”, Lewandowski kirjoitti.

Puola pääsi MM-kisoihin jatkokarsinnoista. Sen oli määrä pelata jatkokarsinnoissa Venäjää vastaan, mutta ottelua ei pelattu Venäjän aloittaman hyökkäyssodan takia.

Jo tuolloin Lewandowski sanoi, ettei pidä teeskennellä, että mitään ei tapahdu. Tiistaina saatiin vahvistus sille, että Venäjä on pois myös vuoden 2024 EM-kisoista, joiden karsintoihin maata ei hyväksytä.

Ukrainan maajoukkueen kapteeni Andri Jarmolenko kommentoi Venäjän sulkemista Kansojen liigan ottelun alla.

”Ajatukseni ovat varsin yksinkertaiset. Venäläinen jalkapallo ja venäläinen urheilu pitäisi eristää täysin. Se on terroristien maa, maa joka tappaa ukrainalaisia ja ukrainalaisia lapsia. Emme voi puhua urheilusta, kun jotain tällaista tapahtuu. Kaikki ukrainalaiset pelaajat haluavat, että Venäjä eristetään joka tasolta”, Jarmolenko sanoi Guardianin mukaan.

Ukraina kohtaa keskiviikkona Kansojen liigassa Skotlannin Glasgow’ssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat