Huuhkajien edessä voi olla loistava palkinto – tai karmiva pettymys

Päävalmentaja Markku Kanerva istutti kesäkuussa joukkueeseen uusia pelaajia, jotka näyttivät juurtuvan. Nyt voi olla sadonkorjuun aika, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva antoi hyväntuulisena ohjeita pelaajilleen viimeistelyharjoituksessa Olympiastadionilla.

23.9. 2:00 | Päivitetty 23.9. 15:35

Kaikki on auki Huuhkajien lohkossa Kansojen liigassa, joka jatkuu perjantaina.

Ari Virtanen

Miesten jalkapallomaajoukkue voi sijoittua mille tahansa sijalle Kansojen liigan B-liigan kahden viimeisen ottelun jälkeen.

Huuhkajat lähtee otteluihin kolmossijalta pisteen edellä jumbosijalla olevaa Romaniaa, kolme perässä Montenegroa ja neljä pistettä perässä Bosnia ja Hertsegovinaa. Ensin Huuhkajat kohtaa kotikentällä Romanian perjantaina ja maanantaina vieraissa Montenegron.

Ykkössijan saavuttaminen vaatisi sitä, että Bosnia ja Hertsegovina hyytyisi ja Suomi ottaisi kaksi voittoa. Suurimpana uhkakuvana on tietenkin viimeiseksi jääminen ja putoaminen C-liigaan, jossa Huuhkajat oli silloin, kun Kansojen liigaa pelattiin ensimmäisen kerran syksyllä 2018.

Lohkon kakkossijassa olisi se porkkana, että siltäkin sijalta joukkue saattaisi hyvinkin päästä EM-karsintojen jälkeen Kansojen liigan pudotuspeleihin tavoittelemaan viimeisiä paikkoja vuoden 2024 EM-turnauksessa, mikäli paikkaa kisoissa ei tulisi EM-karsinnoista.

EM-karsintojen kymmenestä lohkosta kustakin kaksi parasta etenee kisoihin. Sen jälkeen kaksitoista parasta Kansojen liigan joukkuetta pääsee Kansojen liigan pudotuspeleihin, joissa on kolme paikkaa jaossa EM-turnaukseen.

Vertailtaessa B-liigan parhaita lohkokakkosia ei oteta huomioon otteluita lohkonelosia vastaan, koska Venäjä on suljettu kilpailusta. Palloliitto varmisti tiedon HS:lle.

Kansojen liigan B-liigassa pysyminen on olennaisen tärkeätä, jotta Huuhkajat pääsee jatkossakin pelaamaan tämän tason vastustajia vastaan ja saa mahdollisuuden päästä parempiin arvontakoreihin.

”Tilanne on haastava. Kesäkuun otteluista ei saatu toivottua pistemäärää [Huuhkajat jäi pisteittä]. Lähestyn näitä kahta peliä siten, että otamme voitot Romania- ja Montenegro-peleistä, jolloin meillä on mahdollisuus voittaa lohko ja nousta A-liigaan”, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi torstaina iltapäivällä Olympiastadionilla.

”Ennen kaikkea tärkeintä olisi myös saada sen verran pisteitä, että olisimme lohkokakkosia. Koska sillä on iso merkitys ajatellen mahdollista saumaa päästä kakkossijalta Kansojen liigan pudotuspeleihin ja ennen kaikkea tulevien EM-karsintojen arvontakoreja silmällä pitäen.”

Kesäkuussa Huuhkajat floppasi tuloksellisesti häviämällä Romaniassa ja Bosnia ja Hertsegovinassa. Hyvää oli se, että päävalmentaja Kanerva istutti silloin joukkueeseen uusia pelaajia, jotka näyttivät juurtuvan joukkueeseen. Nyt voi olla aika kerätä hedelmiä.

Romanialaistoimittajat muistuttivat Kanervaa siitä, että Suomi ei ole koskaan voittanut Romaniaa.

”Tämä joukkue on tottunut tekemään historiaa. Viimeisten vuosien varrella on voitettu maita, joita ei ole aiemmin kyetty voittamaan. Meidän pitää onnistua täydellisesti, jotta voimme voittaa Romanian, mutta uskon siihen, että tämä joukkue kykenee siihen.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat