Huuhkajat nousi voitolla Kansojen liigassa lohkokakkoseksi – Debytantti Oliver Antman, 21, teki voittomaalin ja syötti toisen

Huuhkajat pelasti vierasvoitolla paikkansa Kansojen liigan B-liigassa, ja suurelle yleisölle tuntematon Oliver Antman nousi Suomen ratkaisijaksi.

Suomi juhli Oliver Antmanin maalia.

26.9. 20:15 | Päivitetty 27.9. 7:49

Podgorica

Montenegro–Suomi 0–2

Huuhkajat haki hienon vierasvoiton, nousi lohkokakkoseksi ja varmisti samalla paikkansa seuraavan Kansojen liigan B-liigassa.

”Olen ylpeä siitä, miten pelasimme”, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

”Olimme kärsivällisiä. Oli tärkeätä tehdä maali toisen jakson alussa.”

Kanerva on onnistunut viime vuosina usein nostamaan debytantteja menestyksellä maajoukkueeseen. Tällä kertaa Kanerva taikoi ratkaisuottelussa hatustaan Oliver Antmanin, 21.

Oliver Antman pelasi loistavan debyyttiottelun Huuhkajissa.

Kanervan mielestä Antmanin debyytti kertoi nuorukaisen henkisestä kantista.

”Totta kai sitä miettii, ketä voi laittaa näin kovaan paikkaan. Luotin, että hän kestää sen. Jos olisimme pelanneet paremmalla alustalla, hän olisi päässyt näyttämään paremmin osaamistaan. Upea debyytti”, Kanerva sanoi.

Nuorempana liikanimellä Korson Messi tunnetuksi tullut laitahyökkääjä Antman aloitti ottelun hienosti ja pelasi vahvan avausjakson. Ratkaisijan rooliin hän nousi toisen jakson alussa, kun hän teki Teemu Pukin syötöstä ottelun avausmaalin.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Antman syötti Suomen toisen maalin, jonka teki Benjamin Källman. Kaan Kairisen keskityksestä pallo pomppasi Antmanille, joka keskitti pallon Källmanille.

”Tuntuu aivan huikealta. Debyytti, iso voitto, maali ja syöttö. En voisi olla iloisempia”, Oliver Antman sanoi ottelun jälkeen.

Källman iloitsi Antmanin lailla voitosta ja maalista.

”Se tuli hyvään paikkaan se 2–0-maali. Pallo tuli Oliverilta vastustajan kautta takatolpalle. Olin siellä valmiina, että jotain tuollaista tapahtuu. Oli helppo työ laittaa pallo maaliin”, Källman sanoi.

Benjamin Källman (toinen vas.) juhli Nikolai Alhon ja Robert Ivanovin kanssa maajoukkueuransa kolmatta maalia kahdeksannessa maaottelussa.

Voitto tuli kaoottisten kenttätapahtumien jälkeen. Huuhkajat pysyi pystyssä vetisellä kentällä ja piti mielensä samalla kylmänä, siinä missä Montenegro repi varoituksia ja menetti täysin pelihuumorinsa.

Teemu Pukki hankki 16 minuutin sisällä kolme varoitusta Montenegron toppareille. Kun Žarko Tomašević rikkoi toisen kerran Pukkia varoituksen arvoisesti, erotuomari lähetti topparin toisella keltaisella suihkuun. Samalla hyökkääjä Stevan Jovetić sai jälkipelistä keltaisen.

Kun Suomi pääsi ylivoimalle, se ei saanut täyttä hyötyä ylivoimastaan, syöttöpelin vaikeutuessa koko ajan vesisateen takia.

Punaista seuranneesta vapaapotkusta Robert Ivanov oli lähellä puskea pallon maaliin. Sen jälkeen Marko Vešović otti varoituksen itselleen.

Källmanin mukaan kotijoukkueen peli ei pysynyt enää punaisen jälkeen kurissa.

”Tietenkään tämmöinen keli, kenttä ja tilanne ei ollut helppo heille. Me hoidimme sen paremmin tänään, ja sitäkin kautta saimme voiton”, Källman sanoi.

Lue lisää: Huuhkajien Montenegro-ottelussa rasismiepäily – Palloliiton mukaan Uefa tutkii Glen Kamaraan kohdistunutta rasismia

Lue lisää: Oliver Antman oli Huuhkajien tähti monella mittarilla – HS:n visualisointi antaa ainut­laatuisen näkymän elin­tärkeään Montenegro-voittoon

Benjamin Källman lähti tuulettamaan puskemaansa 2–0-maalia.

Montenegron pasmat menivät täysin sekaisin lukuisista varoituksista. Montenegron oikea pakki Vešović yritti provosoida Glen Kamaralle keltaisen – tai kenties jopa punaisen kortin. Kamara pysyi tyynenä. Kotijoukkueen kapteeni Stevan Jovetić otti jonkinlaisen sovittelijan roolin ennen kuin hänet otettiin vaihtoon puolen tunnin kohdalla.

Kanerva oli ryhmittänyt avauksensa 4–5–1-ryhmitykseen, jossa Richard Jensen oli vasen puolustaja ja Nikolai Alho oikea puolustaja.

Antman teki vaikutuksen heti ottelun alusta lähtien. Hän oli kuudennella minuutilla lähellä tehdä maalin ensimmäisestä maalintekopaikastaan maajoukkueessa. Hän pelasi Kamaran kanssa kombinaation, jonka jälkeen maalivahti torjui Antmanin laukauksen.

Antman pääsi pelaamaan vahvuuksillaan Suomen ryhmityksessä.

”Pääsin olemaan laidassa ja pääsin paljon palloon. Totta kai kenttä oli vähän vaikea. Olisi ollut helpompaa pelata kuivalla kentällä. Pääsin pelaamaan vahvuuksillani, ja peli tuntui hyvältä.”

”Tämän joukkueen kanssa on helppo pelata. Minulle on iso asia pelata huikeiden pelaajien, kuten Kamaran ja Pukin kanssa ja kaikkien muiden kanssa. Minulla synkkasi tosi hyvin, ja tuntui, että olin pelannut pidempään heidän kanssan.”

27. minuutilla Antman laukoi tulisesti kaukaa kohti alanurkkaa, mutta maalivahti torjui laukauksen. Kymmenen minuuttia myöhemmin Antman pelasi Kamaran kanssa Pukin maalipaikkaan. Maalivahti katkaisi Pukin syötön, joka oli tarkoitettu toiselle hyökkääjälle Benjamin Källmanille.

Tauolla mentiin maalittomassa tilanteessa. Suomen oli vääntää voitto itselleen toisella jaksolla, kun lohkon toisessa ottelussa Romania oli siirtynyt johtoon Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan.

Toiselle jaksolle Kanerva teki ensimmäisen vaihtonsa ja vaihtoi Joel Pohjanpalon keskikenttäpelaaja Lucas Lingmanin tilalle.

Pukin ensimmäinen maalintekoyritys toisen jakson alussa pysähtyi vetiseen kenttään ja toinen puolustajaan.

Sen jälkeen alkoi Oliver Antmanin nousu Suomen sankariksi. Antman tuli vaihtoon 88. minuutilla ja sai halauksen päävalmentajalta.

”Toivottavasti voin jatkaa maajoukkueessa samalla tavalla. Tämä ei riitä minulle. Haluan pelata lisää ja tehdä lisää maaleja ja voittaa lisää pelejä”, Antman sanoi ottelun jälkeen.

Montenegron päävalmentaja Miodrag Radulovic sai punaisen kortin 68. minuutilla. Se kertoi paljon siitä, miten kotijoukkueen hermot pettivät joka saralla.

HS seurasi ottelua hetki hetkeltä. Seuranta tämän jutun perässä.

Suomen kannattajia oli ottelussa noin 400.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat