Miljardikiertueen pelaajat ovat huolissaan maailmanlistan pisteistä – niitä he eivät rahalla saa

LIV-pelaajat esittävät vetoomuksessaan vertailun jalkapalloon.

Australialainen Cameron Smith on miesten tuorein major-voittaja ja maailmanlistalla kolmantena. Viime viikonloppuna hän voitti LIV-kiertueen kilpailun Chicagon lähistöllä.

21.9. 20:54

Raha ei ratkaise kaikkea edes miesten ammattilaisgolfin eräänlaisena markkinahäirikkönä monilla tahoilla pidetyllä LIV-kiertueella.

Saudi-Arabian valtiollisesta rahastosta ammennetuilla miljardeilla toimiva LIV-kiertue on houkutellut nimekkäitä ja vähemmän nimekkäitä pelaajia riveihinsä valtavilla rahasummilla.

Lue lisää: "Vastaavaa ei ole nähty" – Saudi-Arabian maineenpuhdistusoperaatiossa on varaa maksaa jättipalkkioita myös surkeista golf-suorituksista

Nyt nämä pelaajat ovat huolissaan, koska heidän pääsynsä tuleviin major-kilpailuihin tavoittelemaan lajin arvostetuimpia voittoja vaikeutuu viikko viikolta.

Tämä johtuu siitä, että LIV-kiertueen kilpailuista ei saa maailmanlistan pisteitä. Kun pelaaja ei niitä saa, hänen sijoituksensa maailmanlistalla vajoaa. Ja jos ei ole maailmanlistalla 50 parhaan joukossa, paikan saaminen major-kilpailuihin on vähintäänkin hankalaa.

Myös olympialaisiin paikat jaetaan maailmanlistan perusteella.

Maailmanlistan pisteitä jaetaan yhteensä 23 isommalla ja pienemmällä kiertueella eri puolilla maailmaa, mutta tänä vuonna toimintansa aloittanut LIV-kiertue ei ole siinä joukossa.

LIV on hakenut pääsyä maailmanlistan piiriin, mutta se sai elokuussa kieltävän vastauksen.

LIV:n kannalta ongelmallista on muun muassa se, että sen kilpailuissa pelataan vain 54 reiän eli kolmen kierroksen kilpailuja (muilla kiertueilla 72 reikää), mukana on vain 48 pelaajaa eikä kukaan karsiudu kesken kisan, kuten perinteisillä kiertueilla.

Viime viikolla LIV-kiertueen pelaajat lähettivät maailmanlistaa pyörittävän organisaation OWGR:n (Official World Golf Ranking) hallituksen puheenjohtajalle Peter Dawsonille kirjeen, jossa vedottiin sen puolesta, että LIV-kiertueella alettaisiin jakaa maailmanlistan pisteitä.

Kirjeessä perusteltiin LIV:n merkitystä muun muassa hakemalla vertausta jalkapallosta.

”OWGR ilman LIV-kiertuetta on puutteellinen ja virheellinen kuin olisi Fifa-ranking ilman Belgiaa, Argentiinaa ja Englantia”, kirjeessä sanotaan.

Kirjeessä muistutetaan myös, että LIV:llä pelaa useita major-voittajia ja että kiertueen taso kestää vertailun keskimääräisen PGA-kiertueen kilpailun kanssa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat