Yhdysvaltain koripallonaisten huima putki sai jatkoa – hävinnyt alkulohkon ottelunsa viimeksi 47 vuotta sitten

Yhdysvallat on voittanut MM-tasolla vuodesta 2010 lähtien peräti 23 ottelua peräkkäin. Alkulohkossa viimeisin tappio on vuodelta 1975.

Breanna Stewart oli joukkueensa tehokkain Belgiaa vastaan.

22.9. 11:51

Koripallon mahtimaa Yhdysvallat aloitti jo neljännen peräkkäisen kultamitalin metsästämisen naisten maailmanmestaruuskilpailuissa, jotka avattiin torstaina Australian Sydneyssä.

Viime vuonna olympiakultaa juhlinut Yhdysvallat nappasi MM-avausottelussaan voiton Belgiasta pistein 87–72. Joukkueen kärkipelaajana hääri 22 pistettä tehnyt Seattle-tähti Breanna Stewart.

Yhdysvallat on voittanut MM-tasolla vuodesta 2010 lähtien peräti 23 ottelua peräkkäin, ja MM-kisojen alkulohkovaiheessa maa on kärsinyt tappion viimeksi vuonna 1975.

Viime vuosikymmeninä MM-kulta on livennyt joukkueelta vain kahdesti, kun Brasilia juhli mestaruutta vuonna 1994 ja Australia oli ykkönen vuonna 2006.

Yhdysvallat pelaa syksyn MM-turnauksessa ilman Venäjällä vankeudessa olevaa Brittney Grineriä, eikä joukkue käytä kisoissa Grinerin pelinumeroa 15.

Griner sai elokuun alussa Venäjällä yhdeksän vuoden vankeustuomion huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta.

Grinerin lisäksi joukkueen riveistä ovat poissa huippupelaajat Diana Taurasi sekä Sue Bird, jonka ura päättyi syyskuun alussa.

aurasi ja Bird tekivät Tokion olympiaturnauksessa koripallohistoriaa nappaamalla jo viidennet olympiakultansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat