Hätähuudot Alpeilla kiinnittivät ohikulkijan huomion – Urheilutähti katosi yöksi ja löytyi vuorien keskeltä

Uransa lopettanut ampumahiihtotähti Gabriela Soukalová eksyi Alppien vuoristoon ollessaan maastopyöräilemässä. Pelastuslaitos löysi hänet vasta seuraavana päivänä.

Gabriela Soukalová voitti ampumahiihdon viestikultaa Kontiolahden MM-kisoissa 2015.

23.9. 16:24

Ampumahiihton kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiahopeamitalisti Gabriela Soukalová joutui pelottavaan tilanteeseen ollessaan lomamatkalla Alpeilla.

Italialaisen La Provincia di Sondrio -paikallislehden mukaan 32-vuotias Soukalová eksyi lähdettyään maastopyöräilemään vuoristoon.

Tšekkiläinen oli liikkeellä yksin, ja hänen puhelimensa akku oli vähissä. Hän sai soitettua hätänumeroon ja ehti kuvailla ympäristöään, ennen kuin akku loppui.

Pelastuslaitos alkoi välittömästi jäljittää Soukalováa, mutta etsintä ei aluksi tuottanut tulosta. Ex-urheilutähti joutui viettämään yön vuoristossa.

Seuraavana päivänä läheltä kulkenut henkilö kuuli Soukalován huudot ja ilmoitti havainnostaan pelastuslaitokselle. Näin etsintää saatiin rajattua tarkemmalle alueelle.

MM-voittaja löytyi lopulta 2 270 metrin korkeudesta hyvävoimaisena.

Soukalová lopetti kilpauransa vuonna 2019. Hän voitti maailmanmestaruutensa Hochfilzenin sprinttikilpailussa 2017 ja Kontiolahden viestikisassa 2015. Olympiahopeat tulivat 2014 Sotšista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat