Pohjoismaiden olympia­komiteat yhtä mieltä: Venäjää ei pidä ottaa takaisin kansainväliseen urheiluun

Myös KOK:n urheilijakomission suomalaisjohtaja kannattaa Venäjän eristämisen jatkamista: ”Aika on sellainen, että suositusten on syytä pysyä voimassa.”

Venäjän naisten lentopallomaajoukkue pelasi 16. syyskuuta Moskovassa ottelun Valko-Venäjää vastaan.

23.9. 17:06

Pohjoismaiden olympiakomiteat vastustavat yhdessä venäläisten urheilijoiden päästämistä takaisin kansainvälisiin kilpailuihin.

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin olympiakomiteat jättivät asiasta yhteisen julkilausuman. Olympiakomiteoiden edustajat pitivät kahden päivän kokouksen Oslossa.

Myös Grönlannin, Färsaarten ja Ahvenanmaan urheilujärjestöt seisovat julkilausuman takana.

Yhteisen kannanoton mukaan Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan rikkoo kansainvälistä lakia. Suomea paikalla edusti olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto.

”Olemme vahvasti kantamme takana. Nyt ei ole oikea aika harkita heidän [venäläisten ja valkovenäläisten] paluutaan”, kannanotossa sanotaan.

Kannanotto koskee yhtä lailla myös paraurheilua.

Myös kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomission puheenjohtaja Emma Terho kannattaa venäläisten urheilijoiden ja Venäjän urheilun pitämästä edelleen kaiken kansainvälisen urheilutoiminnan ulkopuolella.

”KOK:n helmikuussa tekemä suositus on yhä voimassa, ja tämä kannanotto on vahva tuki sen jatkamisen puolesta. Aika on sellainen, että suositusten on syytä pysyä voimassa”, Terho sanoo HS:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat