SaiPa juhli Lalli Partisen muisto-ottelussa, HIFK putosi Liigan jumboksi

Ilveksen ja Tapparan paikallisottelua seurasi lähes 12 000 katsojaa.

SaiPan Jaedon Descheneau keräsi tehot 1+1 ottelussa HIFK:ta vastaan. Kuva ottelusta KooKoota vastaan 17. syyskuuta.

23.9. 21:02

SaiPa–HIFK 2–1

Keväällä kuollut Lalli Partinen oli legendaarinen jääkiekkopuolustaja, jonka muistoa kunnioitettiin perjantaina kiekkoliigan kuuden ottelun kierroksella Lappeenrannassa, Partisen synnyinkaupungissa.

Kotijoukkue SaiPan itseoikeutettuna vastustajana oli Helsingin IFK. Se oli SaiPan ohella toinen joukkue, jossa Partinen pelasi ansiokkaalla urallaan SM-sarjaa ja SM-liigaa.

Todennäköisesti Partinen olisi pitänyt näkemästään. Muisto-ottelussa riitti tapahtumia, aina ulosajoihin asti.

Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä. SaiPalle ei ollut vielä yhtään kolmen pisteen voittoa, HIFK:llakin vain yksi. Sarjataulukosta molemmat löytyvät sen peräpäästä.

Tasaisen väännön jälkeen kotijoukkue poistui pukukoppiin päätösnumeroin 2–1 (0–1, 2–1, 0–0).

HIFK hävisi kolmannen ottelunsa peräkkäin ja putosi Liigan jumboksi.

HIFK meni 1–0-johtoon Iiro Pakarisen osumalla ajassa 5.54. Avauserässä HIFK oli aineksia useampaan maaliin, mutta loisto-ottelun pelannut Niclas Westerholm piti pintansa.

Erän päätteeksi maalintekijä Pakarinen ja SaiPan Seamus Donohue tappelivat ottelurangaistukset. Pakarinen sai 5+20 minuutin ja Donohue 2+5+20 minuutin rangaistukset.

Toisessa erässä SaiPa sai juonesta kiinni. Jaedon Descheneau toi kotijoukkueen tasoihin ajassa 25.39, ja Ville Vainikainen vei SaiPan 2–1-johtoon ajassa 34.20. Descheneau sai syötöllään illan toisen tehopisteen.

HIFK sai pelin lopussa vielä rangaistuslaukauksen. Sen laukoi Olli Palola, mutta kiekko ohjautui Westerholmin torjunnasta ohi maalin.

Muisto-ottelua seurasi yli 3 100 katsojaa. Se oli hyvä määrä muuten vähälukuisena alkaneeseen kiekkokauteen.

Ilveksen ja Tapparan ensimmäisessä paikallispelissä oli perjantaina 11 744 katsojaa, jotka todistivat Ilveksen puhdasta 3–0-voittoa viime kauden mestarista.

Perjantain muut ottelut: KooKoo–TPS 2–3, Sport–KalPa 2–1, Lukko–Pelicans 2–1 ja Jukurit–Ässät 3–0.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat