Huuhkajien pitkät syöttöketjut vähissä, Richard Jensen onnistui monella rintamalla – HS:n visualisointi antaa ainutlaatuisen näkymän Romania-otteluun

Suomi ja Romania pelasivat perjantai-iltana 1–1-tasapelin.

Richard Jensen kuului perjantaina Huuhkajien onnistujiin. Kuva maanantailta.

24.9. 1:02 | Päivitetty 24.9. 8:12

Suomen jalkapallomaajoukkue pelasi perjantai-iltana 1–1-tasapelin Romaniaa vastaan Kansojen liigan B-liigassa. Huuhkajat rakensi Olympiastadionin viheriöllä vain neljä sellaista laukauksiin johtanutta syöttö- ja kuljetusketjua, jossa vastustaja ei koskenut välissä palloon.

Ensimmäinen näistä johti 1–0-osumaan, kun Onni Valakari katkaisi Nicușor Bancun huonon purun rangaistusalueen ulkopuolella ja siirsi pallon viereensä Teemu Pukille. Pallo liikkui 9,2 metriä ja upposi Romanian maaliin tarkalla oikean jalan laukauksella.

Pisimmässä syöttöketjussaan Huuhkajat liikutti palloa 95,9 metrin verran, mutta toisin kuin HS:n visualisoinnissa lukee, Rasmus Schüllerin laukaukseen päättynyt pelinrakentelu tapahtui sekä Uefan otteluseurannan että Ylen ottelulähetyksen perusteella ottelun 61. minuutilla. Visualisointi kertoo asian tapahtuneen 77. minuutilla.

Tilanne käynnistyi Robert Ivanovin katkosta. Pallo liikkui Richard Jensenin, Jere Urosen, Benjamin Källmanin, Lucas Lingmanin ja Glen Kamaran kautta Schüllerille. Romanian Nicușor Bancu blokkasi Schüllerin laukauksen.

Richard Jensen kuului Romania-ottelun ehdottomiin onnistujiin.

Hänelle kirjattiin peräti 112 pallollista tapahtumaa, mikä oli eniten Huuhkajista ennen Schülleriä (92) ja Kamaraa (87). Jensen voitti näistä tapahtumista 84 prosenttia.

Lisäksi Jensen oli mukana kymmenessä kaksinkamppailussa, joista voitti viisi. Jensenin syöttötarkkuus oli 92 prosenttia, mikä oli Huuhkajien kolmanneksi paras lukema Schüllerin (95) ja Lingmanin (93) jälkeen.

Eniten palloa keskenään liikuttivat Jensen ja Uronen. Uronen syötti Jensenille 17 kertaa ja Jensen Uroselle 12 kertaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat