Tällaista pelleily­lyöntiä ei huippu­tenniksen finaali­ottelussa usein nähdä – sai osakseen vihellys­myrskyn

Italian Lorenzo Sonego kaatoi Kazakstanin Aleksandr Bublikin Metzin ATP-turnauksen loppuottelussa.

Italian Lorenzo Sonego kaatoi Kazakstanin Aleksandr Bublikin suoraan kahdessa erässä.

25.9. 19:39 | Päivitetty 25.9. 20:00

Tenniksessä nähdään tiukkojen pelien ratkaisuhetkillä monesti huimia onnistumisia, karvaita pettymyksiä ja karkeita virhearvioitakin. Harvoin jos koskaan on kuitenkaan missään ATP-tason finaalissa nähty samanlaista ratkaisua kuin Metzin ATP-turnauksen finaalissa sunnuntaina.

Loppuottelussa kohtasivat Italian Lorenzo Sonego ja Kazakstanin Aleksandr Bublik.

Sonego vei ensimmäisen erän katkaisupelin jälkeen lukemin 7–6 ja johti toista yhden syötönmurron turvin 3–1, kun Bublik heitti näytösotteluista tutun pelleilyvaihteen silmään.

Sonegolla oli murtopallo 4–1-johtoon, kun Bublik iski kenttään mainion syötön. Sonego sai pallon vain vaivoin palautettua korkeassa kaaressa, ja Bublikilla näytti olevan helppo lyödä pallo Sonegon ulottumattomiin ja tasoittaa syöttövuoro.

Jostain syystä Bublik kuitenkin päätyi aivan erilaiseen ratkaisuun. Hän käänsi mailan kädessään ja otti kiinni verkko-osasta. Lyönti mailan varrella ei – yllättäen – riittänyt lopettamaan pistettä, vaan Sonego palautti pallon niin vaikeana, ettei Bublik saanut sitä enää takaisin.

Sonego mursi ja siirtyi 4–1-johtoon, ja Bublik istuutui penkilleen naureskellen kuuntelemaan yleisön vihellystä erikoista kunnioituksen puutetta osoittaneen lyöntiratkaisun jälkeen.

Ratkaisu oli siinäkin mielessä todella outo, että peli oli vielä täysin auki. Sonegolla oli vain yhden murron etu, eli Bublik olisi aivan hyvin voinut nousta voittokamppailuun.

Pelleilyllä se ei onnistunut, vaan Sonego vei erän 6–2 ja juhli turnausvoittoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat