Putinin kanssa poseerannut nyrkkeily­pomo valittiin jatkamaan kansain­välisen liiton puheen­johtajana

Umar Kremlevin valinta saattaa olla lopullinen isku nyrkkeilyn olympiastatukselle.

Umar Kremlev (oik.) tapasi Vladimir Putinin Moskovassa syyskuun alussa.

25.9. 21:51

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto (IBA) on valinnut venäläisen Umar Kremlevin nelivuotiselle jatkokaudelle puheenjohtajana. Kremlevin jatkon puolesta äänesti 106 jäsenmaata. 36 oli vastaan ja neljä ei äänestänyt.

Suomen nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Marko Laine kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa viime viikolla, että Suomi tukee Kremlevin hollantilaista haastajaa Boris van der Vorstia.

Kremlev tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin syyskuun alussa Moskovaan avatun nyrkkeilykeskuksen avajaisissa ja julkaisi tapaamisesta videon ja kuvia Instagramissa.

Kremlev on vienyt IBAn toimintaa vahvasti lähemmäksi Venäjää. Puheenjohtajakautensa alussa Kremlev hankki yhteistyökumppaniksi venäläisen maakaasu- ja öljykonsernin Gazpromin, mikä toi helpotusta liiton taloustilanteeseen, mutta sitoi sen samalla tiiviimmin Venäjään.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on jo aiemmin ilmaissut vakavan huolensa Kremlevin asemasta IBAn johdossa. KOK pudotti nyrkkeilyn alustavasti vuoden 2028 olympialaisista, ja Kremlevin uudelleenvalinta nähdäänkin nyrkkeilypiireissä sinettinä lajin olympiastatuksen katoamiselle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat