Venäläishiihtäjä vaatii maansa urheilijoille lievempää kohtelua – vaikeni Putinia koskevasta kysymyksestä

Pekingin olympialaisissa viestikultaa voittanut Veronika Stepanova väittää, että useimmat ihmiset maailmassa pitävät venäläisten kieltoa tekopyhänä.

Veronika Stepanova Pekingin olympialaisissa kuvattuna.

26.9. 15:57

Venäläinen maastohiihtäjä Veronika Stepanova vaatii norjalaisen Dagbladetin haastattelussa, että maan urheilijoita pitää kohdella samoin kuin israelilaisia.

Stepanova, 21, huomauttaa, että Israelin ja Palestiinan konflikti ei ole johtanut sulkemiseen urheilusta.

”Meitä venäläisiä pitäisi kohdella samoin kuin israelilaisia. Ei paremmin eikä huonommin”, Stepanova sanoo.

Venäjä suljettiin kansainvälisestä urheilusta useimmissa lajeissa sen jälkeen, kun maan hyökkäyssota Ukrainaan alkoi.

Stepanova ei kuitenkaan puhu haastattelussa sodasta vaan ”poliittisista erimielisyyksistä”, jotka hänen mukaansa eivät saisi olla este kilpailulle.

Lisäksi Stepanova väittää, että paluulle löytyy kannatusta.

”Olen iloinen, että useimmat ihmiset maailmassa, mukaan lukien urheilupäättäjät, pitävät venäläisten urheilijoiden kieltoa tekopyhänä”, Stepanova sanoo.

Tosiasiassa esimerkiksi pohjoismaiset olympiakomiteat asettuivat viime viikolla vahvasti venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden paluuta vastaan.

Stepanovan mukaan hänen yhteydenpitonsa esimerkiksi Skandinavian maiden kilpakumppaneihin ei ole katkennut missään vaiheessa.

”Olen saanut kannustusta urheilijoilta ja faneilta Skandinaviassa, mutta olen myös kohdannut vihaa”, Stepanova sanoi.

Yhdestä asiasta Stepanova pysyi haastattelussa vaiti. Dagbladetin mukaan hiihtäjä ei kommentoinut kysymystä Vladimir Putinista, jonka kanssa hän tapasi henkilökohtaisesti, kun Venäjällä järjestettiin seremonia urheilijoille olympialaisten jälkeen huhtikuussa.

Stepanova oli Pekingin olympialaisissa mukana viestin kullan voittaneessa Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueessa, joka kilpailu olympialipun alla.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat