Seagullsin 180-senttinen takamies yllätti kaikki donkkaamalla juuri ennen ottelua – Joukkue syttyi ja voitti: ”Ei noita minulta kauheasti nähdä”

180-senttinen Markus Rautasalo täräytti upean donkin alkulämmittelyissä, kun Seagulls kohtasi kotonaan Korihait. Suoritus sytytti koko joukkueen ja siivitti sen murskavoittoon.

Zena Edosomwan (kesk.) oli ohittamaton este Seagullsin korin alla.

30.9. 20:32 | Päivitetty 30.9. 21:31

Seagulls–Korihait 110–74

Helsinki Seagulls rynnisti Korisliigan kauden avausottelussaan selkeään voittoon Uudenkaupungin Korihaita vastaan. Ottelu päättyi kotijoukkueelle 110–74.

Ennen illan kamppailua Seagullsin lämmitellessä tapahtui ihmeitä. Joukkueen 180-senttinen Markus Rautasalo ponkaisi korkealle pelikaverien heittäessä hänelle pallon, ja paiskasi koriin uskomattoman donkin.

Pelaajat häkeltyivät suorituksesta ja yltyivät villiin huutoon. Rautasalo itse ei saanut pyyhittyä hymyä kasvoiltaan hetkeen.

22-vuotias takamies kertoi, ettei donkki ollut hänen elämänsä ensimmäinen, mutta riittävän harvinainen yllättämään pelikaverit.

”Ei noita minulta kauheasti nähdä”, hän virnuili pelin jälkeen.

Rautasalon mukaan Seagulls on käyttänyt donkkaamista fysiikkatreenimuotona alkukaudesta.

”Treeni on näköjään toiminut. Tuoreet on jalat.”

Seagullsissa oli käynyt kesän aikana kova puhuri, sillä vain neljä pelaajaa viime kauden pronssijoukkueesta oli jäänyt Helsinkiin. Töölön kisahallin parketille asteli perjantai-iltana peräti yhdeksän uutta kasvoa.

Harvardin huippuyliopiston kasvatti Zena Edosomwan väläytteli jo lämmittelyssä oivallisia suorituksia. 206-senttinen jätti näytti ponnahtavan donkkeihinsa kuin puolta kevyempi korkeushyppääjä.

Itse ottelussa hartaasti odotetut donkit pysyivät aluksi piilossa, mutta kun Edosomwan viimein sai pari ponnistusta kohdalleen, jälki oli tuhoisaa.

Puolustuspäässä Edosomwan oli kaiken ennakkohehkutuksen arvoinen. Yksi Harvardin kaikkien aikojen parhaista torjujista patsasteli korin alla niin uhkaavasti, että Korihaiden Trey Niemikin päätti kaartaa vauhdikkaasta hyökkäyksestä suosiolla kulmaan pallon kanssa.

Kun Niemi myöhemmin uskaltautui ajamaan korille, Edosomwan vaani taustalla ja nollasi yrityksen tylysti takaapäin.

Edosomwan otti ottelussa yhteensä 11 levypalloa.

Seagullsin jenkkivahvistuksista kovinta jälkeä teki Jeffrey Carroll jr, joka pussitti 21 pistettä. Heittojakin tyylikkäämpi oli silti Carrollin tuuletus, jonka hän esitti mätkähdettyään korin jälkeen selälleen parketille.

Carroll vilkuili maatessaan Kisahallin yläparvelle ja näytti hauista siellä väijyneille katsojille.

Korisliigan kolminkertainen mestari ja Seagullsin uudeksi kapteeniksi nimetty konkari René Rougeau pelasi heikon ottelun. Rougeau menetti pallon useasti ja aiheutti Korihaille vastahyökkäyksiä. Hän heitti vain neljä pistettä.

Kovin odotuksin Seagullsiin saapunut korilinko Okko Järvi esitteli Kisahallissa patentoitua heittoaan, joka uhmasi kaikkia fysiikan lakeja. Mies näytti kallistuvan ilmassa toistuvasti selälleen, mutta pallot upposivat koriin.

Puolustavan joukkueen harmiksi Järvi tuntui heittävän sitä paremmin, mitä ahtaampaan tilaan hän joutui. Korisliigan vuoden pelaajaksi 2021 valittu pistetykki paukutti kauden alkajaisiksi 20 pistettä.

Yksi harvoista Seagullsin vanhoista kasvoista, pelintekijä Lassi Nikkarinen jatkoi tutun vakuuttavaa menoaan 15 pisteellä ja viidellä syötöllä.

Korihaiden menestystoiveita harteillaan kantava Bojan Sarcévic ei pystynyt tällä kertaa taikatemppuihin, joita häneltä on totuttu näkemään. Bosnialainen takamies heitti välillä niin pahasti ohi, ettei pallo osunut edes korin rautoihin.

Korihait on ollut edellisenä kolmena kautena todella lähellä pudota sarjasta, mutta joka kerta se on selviytynyt kuin ihmeen kaupalla. Seagullsia vastaan ottelun alku näytti lupaavalta, mutta lopulta joukkueiden ero ratkesi suureksi.

Seagulls jatkaa kauttaan tiistaina BC Nokian vieraana.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat