Ruotsin suurin tennistähti joutui katsojien huutelun kohteeksi ja kehotti heitä hakeutumaan psykologin vastaanotolle

Välikohtaus sattui Sofian ATP-turnauksen ensimmäisellä kierroksella maanantaina.

Mikael Ymer edusti Ruotsia Davis Cupissa reilu viikko sitten.

27.9. 16:59

Ruotsin tenniksen ykkösnimi Mikael Ymer joutui katsojien huutelujen kohteeksi Sofian ATP-turnauksessa maanantai-iltana.

Ymer, 24, pelasi erittäin tiukkaa ottelua Valko-Venäjän Ilja Ivaškaa vastaan, kun tunteenpurkaus ryöpsähti kolmannessa erässä ratkaisupisteiden välissä.

Ymer kääntyi katsomoon päin ja alkoi ladella.

”Ansaitsen kentällä juuri nyt teidän vuosipalkkanne verran. En ymmärrä, miksi pelaatte vuokrarahojanne. Teidän täytyisi hakea apua. Tienaan vuosipalkkanne verran juuri nyt. Älkää uhkapelatko. Menkää psykologille. Se [uhkapelaaminen] ei ole hyväksi teille. Minä autan teitä”, Ymer sanoi kentällä, kun Ivaška johti kolmatta erää 2–0 ja 40–30.

Uutisesta kertoi ensimmäisenä Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Ottelun kuvanauhalta ei selviä, mitä katsoja tai katsojat ovat huutaneet Ymerille. Kyseessä voivat olla rasistiset huudot tai uhkapeliviittausten mukaan Ymerin peliin liittyvät seikat.

Ymer hävisi lopulta ensimmäisen kierroksen ottelunsa, joka kesti pitkälti yli kolme tuntia. Hän ehti saada varoituksen ensimmäisessä erässä yhden epäselvän linjatuomion jälkeen.

Kesällä Wimbledonin aikaan Ymer hätkähdytti ruotsalaisia, kun hänelle tarjottiin paikkaa Båstadissa pelattavassa Ruotsin avoimessa mestaruusturnauksessa. Ymer kertoi kieltäytyneensä perustellen, että eihän Zlatan Ibrahimovićkaan pelaa jalkapalloa Allsvenskanissa.

Lausahdus ja vertaus Zlataniin otettiin tyrmistyneenä vastaan Ruotsissa ja tapausta kommentoivat oikeasti menestyneet maan entiset tennishuiput.

Ymerin nykyinen ATP-rankkaus on 94 ja hän on sahannut satasen tuntumassa pitkään. Epätasaisuudestaan huolimatta hän ottaa välillä maukkaitakin voittoja, kuten reilu viikko sitten kaataessaan Jannik Sinnerin Davis Cupissa Ruotsin kohdatessa Italian.

Lue lisää: Emil Ruusuvuorelle kirvelevä tappio selvästi heikommin sijoitetulle ruotsalaiselle

Lue lisää: Tennispelaaja tölväisi ylimielisen kommentin Wimbledonissa – Ruotsissa tyrmistyttiin: ”Toivoin, että se olisi vitsi”

Lue lisää: Emil Ruusuvuori taivutti ruotsalaisvastustajan ATP-turnauksen avausottelussa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat