HIFK:n tehopuolustaja Ilari Melart pelasti kahdella maalillaan syksyn sylkykupit

Neljän tappion peräkkäinen sarja alkoi jo ahdistaa Stadin kiekkoylpeyttä.

HIFK:n puolustaja Ilari Melart (oik.) yrittää pidellä Teemu Väyrystä pois maalivahti Niilo Halosen edestä.

28.9. 19:24 | Päivitetty 28.9. 21:47

Helsingin IFK ravisteli mörköjä niskastaan kiekkoliigan kohtaamisessa Vaasan Sportia vastaan, vaikka hyvin vaikeaa se näytti olevan.

HIFK voitti 4–3 kahdella Ilari Melartin maalilla, mutta vasta jatkoajan jälkeen. Melart teki ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin.

”Kyllä tuosta kaiken kaikkiaan erittäin hyvä fiilis tuli. Ei kahta sanaa. Sen takia suurin osa tätä lajia pelaa. Loistava fiilis, kun kotiyleisö ratkeaa jatkoajalla liitoksistaan”, Melart sanoi.

Kuudessa ottelussa Melart on latonut neljä maalia ja kerännyt kaksi syöttöpistettä. Hän kantoi alkukaudella joukkueen kultaista kypärää ja saa sen takaisin seuraavaan otteluun HPK:ta vastaan.

”Sekin tasoittuu kauden mittaan”, Melart kommentoi sitä, että puolustaja on tehnyt noin kolmanneksen joukkueen maaleista.

”Kohta osuvat hyökkääjätkin enemmän maalipuiden väliin.”

Melart sanoi yhdeksi syyksi heikkoon kauden alkuun joukkueen oman tehottomuuden ja vastaavasti vastustajien tehokkuuden.

Ylivoimatilastossa HIFK kyntää edelleen Sport-ottelun jälkeenkin Liigan viimeisenä. Sen ei pitäisi olla mahdollista, kun selaa joukkueen pelaajalistaa.

Kahden erän jälkeen HIFK johti 3–2 Olli Palolan maalilla, vaikka ehti jo menettää kahden maalin johtonsa.

Pieni etumatka ei kestänyt kuin kolmannen erän yhdeksännelle minuutille, kun Sport kiipesi tasoihin Teemu Väyrysen taitavalla maalilla, jossa maltti ja taito yhdistyivät.

”Ollut vähän tahmeaa maalinteko ja ollaan hävitty maalin pelejä. Siinä varmaan on ollut yksi ongelma. Tässä hommassa ollaan aina syksyn sylkykuppeja”, Palola sanoi.

”Meillä on sellainen kivijalka valettuna, että luotamme omaan juttuumme.”

HIFK:lle kauden avaus Liigassa on ollut kaikkea muuta kuin syysherkkua. Avausvoiton jälkeen tuli neljä tappiota peräkkäin ja ankkurointi sarjan viimeiseksi.

Neljästä peräkkäisestä tappiosta alkoi kasaantua mörköjä, joiden hätistely lähti hyvin käyntiin keskiviikkoiltana, ja päättyi lopulta jatkoajan voittoon.

”Kehuin joukkueen luonnetta ja sitkeyttä. Me pystytään parantamaan vielä kiekollista pelaamista ja kolmas erä oli meiltä paras”, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi.

Ennen Sportin kohtaamista IFK:n tilastoista ainoastaan yleisömäärä oli kunnossa, lähes kaikki muut Liigan heikointa osastoa.

”Meillä on joka päivä paineita, että ollaan entistä parempia”, Peltonen kuvasi tuntoja seuran sisällä.

”Kysymys on, että kasvetaan ja mennään painetta päin.”

Parasta Sport-ottelun alussa oli peli-ilme, tilanteiden vieminen loppuun ja maalille pelaaminen.

Sportin valmennus haki päävalmentaja Risto Dufvan johdolla perspektiiviä lähihistoriaan kiertämällä opastetusti Tamminiemessä ja tutustumalla Urho Kekkosen elämään.

Maailmaa avartava kierros ei suoraan tuonut uutta ilmettä Sportin peliin.

”Tamminiemi oli hieno”, Dufva vahvisti vierailun annin.

Liiga keskiviikkona:

KalPa–Ilves 7–4 ja Tappara–KooKoo 5–4 ja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat