Pariisin olympialaisten avajaiset aiotaan pitää Seine-joella – paikalle pääsisi yli puoli miljoonaa katsojaa

Poikkeuksellisen avajaisidean isäksi nimettiin presidentti Emmanuel Macron.

Pariisin olympialaisten logo komeilee kisojen järjestelyorganissaastion toimitalon seinällä.

28.9. 17:15

Vuonna 2024 Pariisissa järjestettävien kesäolympialaisten avajaiset aiotaan järjestää kaupunkia halkovalla Seine-joella ja sen rannoilla.

Tavanomaisissa stadionavajaisissakin turvatoimet ovat mittavat, mutta avoimessa tilassa järjestettävien avajaisten turvallisuusseikat ovat herättäneet ylimääräistä huolta.

Kisajärjestäjät lupasivat keskiviikkona asioiden sujuvan toivotulla tavalla. Ranskan presidentti Emmanuel Macron vahvisti, että avajaissuunnitelma ei tule kaatumaan turvallisuusseikkoihin.

”Kaikki valot näyttävät vihreää tämän tapahtuman järjestämiselle hyvissä turvallisuusolosuhteissa”, Macronin avustaja kertoi tiedotusvälineiden edustajille.

Avustaja lisäsi avajaissuunnitelman olleen Macronin idea, eikä siitä luopumisesta ”ole ollut kysymystäkään”.

Presidentti Macron tapaa torstaina ministereitä, turvallisuusalan edustajia, urheilujohtajia ja Pariisin viranomaisia suunnitelmien tiimoilta.

Avajaiset on määrä järjestää 26. heinäkuuta 2024. Alkuperäisen suunnitelman mukaan jokea pitkin pitäisi lipua 200 venettä ja yleisöä olisi noin 600 000. Kisajärjestäjät joutunevat vähentämään joukkueita kuljettavien veneiden ja yleisön määrää.

Kisajärjestäjillä on myös taloudellisia paineita, koska energian hinnat ja inflaatio nousevat rajusti. Macronin avustajan mukaan Ranska aikoo keskustella Kansainvälisen olympiakomitean kanssa säästötoimista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat