Sotkeeko vuorilla satava lumi maailmancupin finaaleja? – Suomen valmentaja yllättyi sveitsiläisten kisajärjestäjien ilmoituksesta

Maailmancupin finaaleissa kilpaillaan Sveitsissä jopa 1 800–1 900 metrin korkeudella.

Davos tunnetaan myös Maailman talousfoorumin pitopaikkana. Kuva vuodelta 2018.

28.9. 18:51

Suunnistuksen maailmancupin finaalikisat käydään lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina Sveitsin Alpeilla.

Kisajärjestäjät varoittivat jo tiistaina, että kisoja saattaa tulla sotkemaan suunnistuksen mittapuulla melko yllättäviä luonnonvoimia.

Kolmesta kilpailusta kaksi käydään Davosin lähistöllä maastoissa, joissa noustaan ennakkotietojen mukaan osittain 1 800–1 900 metrin korkeuteen.

Loppuviikoksi alueelle on luvassa koleaa ja sateista säätä, ja noissa korkeuksissa sade saattaa tulla lumena tähän aikaan vuodesta. Ja on jo tullutkin.

Kisajärjestäjien mukaan lauantain viestin maali sijaitsee yli 1 800 metrin korkeudella Madrisassa.

Jos lunta tulee puurajalla sijaitsevalle kilpailupaikalle, ongelmaksi voi muodostua kisajärjestäjien mukaan kilpailukeskukseen vaadittavan kaluston kuljettaminen perille autoilla. Urheilijat ja muut joukkueiden jäsenet pääsevät ylös gondolihissillä.

Suomen joukkueen valmentaja Vroni König-Salmi on sekä Sveitsin että Suomen kansalainen ja tuntee paikalliset sääolot.

”Olin yllättänyt, että he edes mainitsivat tuosta asiasta. Kun katson ikkunasta, tuolla ylhäällä näkyy lunta. Aamulla lunta oli täällä enemmän ja puissa oli vähän lunta, mutta nyt paistaa aurinko ja se vähäinen lumi on sulanut”, König-Salmi kertoi puhelimitse noin 1 600 metrin korkeudella sijaitsevasta Davosista, joka urheiluun liittyen tunnetaan Suomessa ainakin hiihdon maailmancupin vakiopysäkkinä.

König-Salmi epäilee, että kyse saattaa olla kisojen tv-tuotantoon liittyvästä kalustosta.

”En näe mitään ongelmaa, mutta en tunne taustoja. Tämä on ihan normaalia, että lokakuussa täällä tulee lunta”, sanoi König-Salmi, joka on toiminut valmentajana myös Sveitsin maajoukkueessa.

Mc-finaalien järjestäjät aikovat kertoa torstaina, voidaanko lauantaina viestit viedä läpi suunnitelman mukaan. Sunnuntaina on vuorossa alempana sijaitsevassa maastossa suunnistettava keskimatka ja maanantaina noustaa taas korkeammalle pitkän matkan kilpailussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat