Jelena Välbe kävi ankean keskustelun Kansainvälisen hiihtoliiton kanssa – Venäjä on umpikujassa: ”Toivotaan, että järki voittaa”

Jelena Välben mukaan Venäjän osittainen liikekannallepano varmisti, että maan urheilijoita ei nähdä hetkeen kansainvälisissä kilpailuissa.

Jelena Välbe kuuli Fisin puheenjohtajalta Johan Eliaschilta ankeita uutisia.

30.9. 11:22 | Päivitetty 30.9. 11:41

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kertoo venäläismediassa tuoreesta keskustelustaan Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin puheenjohtajan Johan Eliaschin kanssa.

Välben mukaan kaksikko puhui venäläishiihtäjien mahdollisesta palaamisesta kansainvälisiin kilpailuihin.

Aihe nousi hiihtoväen kuumaksi puheenaiheeksi viikko sitten, kun Fisin pääsihteeri Michel Vion vihjaili saksalaislehti Bildille, että venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät voisivat kilpailla maailmancupissa jo joulukuussa.

Välbe myöntää, että asia ei kuitenkaan ole näin. Kun Venäjä aloitti viime viikolla osittaisen liikekannallepanon vahvistaakseen hyökkäystään Ukrainassa, viimeisetkin puheet urheilijoiden pikaisesta paluusta maailmancupiin voitiin unohtaa.

”Jos ennen mobilisaatiota Venäjälle harkittiin vielä ’neutraalia statusta’, nyt sellaisesta ei enää keskustella. Tilanne on muuttunut vaikeammaksi", Välbe sanoo Sport-Expressin mukaan.

”Olemme kuitenkin optimistisia. Toivotaan, että lopulta järki voittaa, koska kaikki miettivät menetyksiä”, hän lausuu Championatin mukaan.

Vaikka venäläisiä urheilijoita ei ladulla nähdä, maan hiihtoliiton edustajat eivät ole malttaneet pysyä poissa Fisin toiminnasta. Torstaina Fisin kokoukseen ilmestyi yhtäkkiä venäläisten delegaatio.

Myös Välbe oli joukossa mukana. Hän ei piitannut siitä, että esimerkiksi Norjan edustajat ovat kieltäytyneet osallistumasta kokouksiin, jos venäläisiä on paikalla.

”Ei minua kiinnosta. Mitä väliä sillä on, jos he eivät halua nähdä minua? En ole täällä heidän vieraanaan”, puheenjohtaja laukoi Norjan TV2:lla.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat