Max Verstappen jäi kauas paalupaikasta Singaporessa – Aika-ajo päättyi raivoisaan kinasteluun tallin kanssa

Charles Leclerc oli nopein F1-sarjan Singaporen aika-ajossa. MM-sarjan kärkimies Max Verstappen jäi kahdeksanteen ruutuun.

Max Verstappenin lähtöasetelmat sunnuntain kilpailuun ovat vaikeat.

1.10. 17:12

Formula ykkösten MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Max Verstappen hyytyi kahdeksanneksi Singaporen aika-ajoissa.

Verstappen oli ajamassa viimeistä aikakierrostaan maaliin, kun talli käskikin häntä yllättäen tulemaan varikolle. Kuljettaja ei ymmärtänyt käskyä lainkaan, mutta totteli.

”Mitä vittua, mitä oikein meinaatte? Uskomatonta. En ymmärrä, mistä tässä oikein on kyse?” hollantilainen raivosi tiimiradiossa.

Paalupaikalle huristeli Ferrarin Charles Leclerc. Hän peittosi huippujännittävässä aika-ajossa Red Bullin Sergio Perezin 0,022 sekunnilla ja Mercedeksen Lewis Hamiltonin 0,054 sekunnilla.

Tallit ja kuljettajat pohtivat läpi aika-ajon kuumeisesti rengasvalintoja. Rata oli iltapäivän sateiden jäljiltä jo melkein kuiva, mutta yksittäiset lätäköt joissain mutkissa tekivät kuivan kelin renkaiden käyttämisestä riskialtista.

Viimeisessä aika-ajo-osiossa kuivan kelin renkaat viimein uskallettiin ottaa käyttöön. Kumia oli niin vaikea pitää lämpimänä kostealla radalla, että samoilla kuluneilla renkailla huristeltiin poikkeuksellisesti useita kierroksia putkeen.

Tällä kaudella huimasta tasaisuudestaan ylistetty George Russell joutuu lähtemään sunnuntain kilpailuun haastavista asetelmista. Mercedeksen nuorukainen jäi vasta ruutuun 11.

Valtteri Bottaksen viime aikojen tuskaisa meno jatkui myös Singaporessa. Suomalainen jäi Alfa Romeollaan 16:nneksi ja hävisi yhdellä sijoituksella vastikään jatkosopimuksen tehneelle tallikaverilleen Guanyu Zhoulle.

Kolmas suuri pettymys lauantai-iltana oli Alpinen ranskalaiskuski Esteban Ocon, joka kyykkäsi sijalle 18.

Singaporen osakilpailu ajetaan sunnuntaina kello 15 Suomen aikaa.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat