F1-sarjassa muhii skandaali, joka voi riistää Max Verstappenilta mestaruuden – Red Bull uhkaa Mercedestä oikeustoimilla

Red Bullin huhutaan ylittäneen Fian asettaman kulukaton viime kaudella, kun Max Verstappen voitti maailmanmestaruuden. Mercedes haluaa tallin vastuuseen teoistaan.

Christian Horner (vas.) aikoo tehdä kaikkensa säilyttääkseen Max Verstappenin MM-tittelin.

1.10. 21:08 | Päivitetty 2.10. 8:50

F1-sarjan maailmanmestaruuden viime vuonna voittanut Max Verstappen on vaarassa menettää MM-tittelinsä jälkikäteen.

Kansainvälinen autoliitto Fia tutkii parhaillaan kahden tallin mahdollista sääntörikkomusta, joka voisi maksaa niiden kuljettajille MM-pisteitä. Huhujen mukaan kyseessä ovat Red Bull ja Aston Martin.

Tallien epäillään ylittäneen viime kaudella 145 miljoonan dollarin kulukaton, joka niille oli asetettu.

Rangaistukset kulukaton ylittämisestä voivat olla tilanteesta riippuen joko sakkoja, kilpailukielto, tai mikä pahinta Red Bullin kannalta: MM-pisteiden vähentämistä.

Verstappen voitti maailmanmestaruuden viime vuonna vain seitsemän pisteen erolla Lewis Hamiltoniin, joten pienikin pistemenetys jälkikäteen voisi olla hänelle kohtalokas.

Hamiltonin tallipäällikkönä Mercedeksellä toimiva Toto Wolff on väittänyt Red Bullin törsänneen huomattavasti enemmän, kuin kulukatto sallisi. Hänen mukaansa asia ei ole F1-varikolla edes mikään salaisuus.

Wolff kertoo Mercedeksen käyttäneen itse halpoja käytettyjä osia omissa autoissaan.

Brittilehti Guardianin mukaan Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner uhkaa nyt Mercedestä oikeustoimilla.

”Minua kiinnostaisi tietää, mikä näiden valheellisten väitteiden lähteenä on. Ne ovat todella halventavia”, Horner höyrysi Singaporen kisaviikonloppuna lehdistötilaisuudessa.

Fia ei ole tehnyt mahdollisista rangaistuksista vielä päätöstä, mutta sellaisen odotetaan syntyvän keskiviikkoon mennessä. Horner sen sijaan ei aio odotella oikeustoimien kanssa.

”Mikäli noita väitteitä ei vedetä takaisin, aiomme ottaa ne todella vakavasti. Tulemme tutkimaan kaikki mahdolliset vaihtoehdot, koska on täysin anteeksiantamatonta laukoa tuollaisia kommentteja, jotka häpäisevät koko tiimin, brändin ja F1-sarjan”, hän sanoi.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat