Verstappen jäi seitsemänneksi eikä F1-mestaruus varmistunut, Sergio Perez ajoi voittoon Singaporessa

Singaporessa ohittaminen oli jälleen hankalaa. Kisassa ei saatu ajettua täyttä kierrosmäärää ennen kahden tunnin aikarajaa.

Sergio Perez ajoi voittoon Singaporessa.

2.10. 14:45 | Päivitetty 2.10. 20:54

Red Bullin Max Verstappenin ohuet haaveet maailmanmestaruuden varmistamisesta jäivät toteutumatta, kun formula 1:n MM-sarja jatkui Singaporessa. Verstappen oli usein tapahtumien keskipisteenä, mutta tällä kertaa enemmän virheidensä kautta.

Verstappen sai huonon lähdön kahdeksannesta ruudusta ja putosi hetkeksi kärkikymmenikön ulkopuolelle. Nousu oli märällä radalla hankalaa ja ajovirheiden jälkeen hollantilainen sai tehdä täyden työn seitsemännen sijansa eteen. Viimeisen ohituksen Verstappen teki päätöskierroksella.

Voittoa juhlittiin silti Red Bullin leirissä, kun Sergio Perez nousi korkeimmalle korokkeelle. Perez ohitti paalulta lähteneen Charles Leclercin heti lähdössä ja piti pintansa.

Lopussa Perez joutui repimään eroa Leclerciin, sillä voittajaa uhkasi kisan jälkeen langetettava aikarangaistus. Perez jätti turva-auton perässä ajaessaan tilaa itsensä ja turva-auton väliin liikaa tilaa kahdesti. Jälkimmäisellä kerralla alla oli jo varoitus ensimmäisestä kerrasta. Perezin voitto vahvistettiin lopulta vasta hieman ennen iltayhdeksää Suomen aikaa.

”Tämä oli paras kilpailuni formula 1:ssä. Viimeiset kolme kierrosta olivat niin intensiiviset. Tein kaikkeni voiton eteen”, Perez sanoi kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

Singaporen kisan tapahtumarikkaus tuli pitkälti ulosajojen kautta. Muuten kisa oli sitä, mitä samalla radalla on nähty jo vuosikausia. Ulosajot sattuivat kohdissa, jotka vaativat toistuvasti turva-autoa tai virtuaalista turva-autoa radalle. Sen vuoksi kilpailijat saatiin näennäisesti kasaan, mutta ohituspaikat ovat Singaporessa erittäin vähissä.

Kun kuljettajat ajoivat suurin piirtein tasapäisillä autoilla, ei ohi päässyt. Verstappen on noussut voittoon kaukaakin takaa tällä kaudella, mutta Singaporessa siihen ei ollut edellytyksiä.

Ennen kilpailua rata-aluetta piiskasi sade, jonka takia kisan alkua siirrettiin tunnilla. Ajolinjan ulkopuolelta rata oli pitkään märkä ja kierrosajat hitaita. Kun vielä turva-autoa otettiin ajoittain radalle, kisassa ei ehditty ajaa täyttä kierrosmäärää. Kilpailu päättyi, kun sääntöjen mukainen kaksi tuntia tuli täyteen.

Verstappenin ero MM-sarjan kärjessä on nyt 104 pistettä. Japanissa titteli ratkeaa, jos ero Leclerciin ja Pereziin on 112 pistettä Verstappenin eduksi. Voitto ja nopein kierros riittää Verstappenin mestaruuden varmistumiseen.

Alfa Romeon Valtteri Bottas kävi hetken sijalla kymmenen, mutta ei onnistunut nipistämään itselleen MM-pistettä.

”Oli aika pitkä kisa. Sai vääntää alusta loppuun. Ei pystynyt paljon hengähtämään. Koetettiin, mutta ei tullut pisteitä. Ei ollut isoista jutuista kiinni. Takaa kun lähtee, pitää olla tuuriakin, että pääsee pisteille”, Bottas sanoi Viaplayn haastattelussa.

Seuraava osakilpailu ajetaan Japanissa ensi viikonloppuna.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat