Max Verstappen ärähti ympärillään vellovasta kohusta: ”Pitäkää suunne kiinni”

Max Verstappen kiukustui muiden tallien yrityksistä viedä hänen MM-tittelinsä kabinettipelillä.

Max Verstappenin kisaviikonloppu Singaporessa meni penkin alle, kun taustalla muhi soppa viime kauden tapahtumista.

3.10. 17:49

Keskustelu F1-sarjan ympärillä on kääntynyt jälleen dramaattiseen viime kauteen, kun Max Verstappen vei maailmanmestaruuden Lewis Hamiltonin nenän edestä kauden viimeisessä osakilpailussa.

Kansainvälinen autoliitto Fia tutkii parhaillaan mahdollista sääntörikkomusta, jossa Verstappenin talli Red Bull on huhujen mukaan ollut osallisena. Rikkomus liittyy viime kauden tapahtumiin.

Red Bullin epäillään ylittäneen mestaruus­vuotenaan talleille asetetun 145 miljoonan dollarin kulukaton.

Rangaistuksena Verstappen saattaa menettää jälkikäteen MM-pisteitä, ja tämä taas voisi tarkoittaa äärimmäisen tiukan mestaruustaistelun keikahtamista Hamiltonin suuntaan. Kaksikon ero kauden päättyessä oli vain kahdeksan pistettä.

Lue lisää: F1-sarjassa muhii skandaali, joka voi riistää Max Verstappenilta mestaruuden – Red Bull uhkaa Mercedestä oikeustoimilla

Verstappenia grillattiin asiasta Singaporen kisaviikonloppuna, mutta hollantilainen vakuutti luottavansa siihen, että Red Bull ei ole rikkonut sääntöjä.

Hän laukoi soppaa hämmentäneiden tallien, kuten Hamiltonin edustaman Mercedeksen, suuntaan erittäin kipakoita kommentteja.

”Totta kai muut tallit alkavat puhua siitä, vaikka heillä ei ole mitään tietoa asiasta”, Verstappen ärähti The Race -sivuston mukaan.

”Minusta se on typerää. Pitäkää vain suunne kiinni.”

Fian odotetaan kertovan päätöksestään keskiviikkoon mennessä.

The Race pitää epätodennäköisenä, että Verstappen menettäisi tallin rikkomuksesta MM-pisteitä, sillä sanktioita voidaan antaa myös esimerkiksi sakkoina tai kilpailukieltona.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat