Venäjällä hermostuttiin KOK:n johtajan ehdotuksesta: ”Odottaako hän meidän pyytävän anteeksi?”

Venäläisurheilijat eivät säästelleet sanojaan.

Vladimir Putinin kanssa veljeilevällä Veronika Stepanovalla ei riittänyt ymmärrystä Thomas Bachin (oik.) ehdotukselle.

4.10. 10:26

Venäläisurheilijat ovat raivoissaan Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtajan Thomas Bachin ehdotuksesta, kertoo venäläismedioita lainannut norjalaislehti Dagbladet.

Bach esitti viime viikolla italialaislehti Corriere della Seralle, että venäläisurheilijat saisivat palata kansainvälisiin kilpailuihin, mikäli he ottaisivat etäisyyttä maansa hallintoon ja ilmoittaisivat vastustavansa sotatoimia Ukrainassa.

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat suljettiin ulos lähes kaikesta kansainvälisestä urheilutoiminnasta sen jälkeen , kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta.

"Hän [Thomas Bach] yrittää vain horjuttaa Venäjän sisäistä tilannetta. Tällaisilla lausunnoilla on vain yksi tarkoitus. Hän yrittää provosoida, ja he teeskentelevät auttavansa urheilijoitamme. En usko, että yksikään venäläisurheilija suostuisi tuohon ehdotukseen, norjalaislehti kertoo Venäjän hiihtomaajoukkueen päävalmentajan Juri Borodavkon uhonneen Championatille.

Samoilla linjoilla oli vahvoista mielipiteistään tunnettu hiihtotähti Veronika Stepanova, joka jakoi näkemyksiään Telegram-kanavallaan.

"Oikeastiko? Odottaako Bach meidän heittäytyvän maahan ja pyytävän anteeksi?”

Syyskuun lopulla Stepanova herätti huomiota ehdottamalla, että venäläisiä tulisi kohdella samaan tapaan kuin israelilaisurheilijoita.

Vaikka Israelin ja Palestiinan välinen konflikti on kestänyt vuosikymmeniä, ei israelilaisurheilijoita ole suljettu missään kohtaa ulos kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

”Jos joku haluaa boikotoida kilpailemistani, niin se olkoon henkilökohtainen päätös. Kansainvälinen urheiluyhteisö ei hyväksy boikotointia, eikä esimerkiksi israelilaisia ole suljettu. Meitä venäläisiä tulisi kohdella kuin israelilaisia, ei paremmin eikä huonommin”, Stepanova totesi.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat