Erikoinen tilanne: Suomen Palloliitto sakotti itseään

Palloliiton kurinpitovaliokunta määräsi Suomen cupin finaalitapahtuman järjestäjälle eli Palloliitolle sakkoja turvallisuusmääräysten rikkomisesta.

Suomen cupin miesten finaali päättyi Kuopion Palloseuran juhliin.

4.10. 13:58

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta jakoi sakkoja 17. syyskuuta pelatun miesten Suomen Cupin loppuottelun tapahtumista.

Maksettavaa tuli sekä liitolle itselleen että finaalissa pelanneille Kuopion Palloseuralle ja Turun Interille.

Palloliitto kertoi asiasta tiistaina siuillaan.

Kurinpitovaliokunta määräsi finaalitapahtuman järjestäjälle Palloliitolle turvallisuusmääräysten rikkomisesta sakkoa 1 000 euroa, sillä KuPSin ja Interin kannattajat toivat ottelutapahtumaan pyroteknisiä tuotteita ja niitä myös käyttivät.

KuPS sai sakkoa 1 500 euroa ja Inter 1 300 euroa.

Palloliitto on vastineensa mukaan ennaltaehkäissyt järjestyshäiriöitä useilla eri tavoilla muun muassa keräämällä ennakkoon tietoja seuroilta, kannattajayhdistyksiltä sekä poliisilta, minkä perusteella se on laatinut turvallisuussuunnitelmat.

”Turvatarkastukset eivät lopulta ole onnistuneet estämään useiden pyroteknisten tuotteiden salakuljettamista stadionille ja käyttämistä siellä. Lisäksi pyrotuotteiden käyttäjien läheisyydessä istuneita kannattajia on joutunut hengitysvaikeuksien vuoksi poistumaan paikoiltaan”, kurinpitopäätöksessä todetaan Palloliiton osalta.

KuPS voitti finaalissa Interin maalein 1–0, Ottelua seurasi Olympiastadionilla 3 400 katsojaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat