Carlos Alcaraz kärsi yllätystappion pelaajalle, joka oli jo hävinnyt karsinnoissa

Belgian David Goffin otti vuoden parhaan voittonsa, vaikka tie oli päättyä karsinnoissa.

David Goffin edusti maataan Davis Cupissa kolme viikkoa sitten. Astanassa hän järjesti jättiyllätyksen. Kuva Davis Cupista.

4.10. 20:16

Astanan tenniksen ATP 500 -turnauksessa poksahti jättiyllätys. Belgian David Goffin kaatoi maailman ykköspelaajan Carlos Alcarazin 7–5, 6–3 ensimmäisellä kierroksella.

Goffin, 31, haaskasi kaksi ottelupalloa karsinnan viimeisellä kierroksella Italian tuntematonta nuorisolupausta Luca Nardia vastaan. Tappio ei kuitenkaan haitannut, kun Goffin pääsi mukaan turnaukseen niin sanottuna onnekkaana häviäjänä.

Voitto oli Goffinille vuoden suurin, vaikka kovia tuloksia hän on urallaan takonut aikaisemminkin. Parhaimmillaan hän nousi jopa seitsemänneksi ATP-listalla, mutta viime vuosien vammat ovat syöneet rankkausta ja hän joutuu suurissa kilpailuissa karsimaan paikastaan.

”Olen aina uskonut, että pystyisin aiheuttamaan ongelmia näille kavereille”, Goffin sanoi ATP:n verkkosivuilla ja viittasi maailman huippuihin.

”Tietenkään nyt ei ole ollut menossa urani paras jakso enkä ole pelannut kovinkaan hyvin viime turnauksissa, mutta harjoittelen ja uskon eikä silloin koskaan tiedä, kuinka käy.”

Kuudessa viime turnauksessa Goffin hävisi jokaisessa ensimmäisellä kierroksella, eikä rankkaus ole sen takia kuin 66.

”Kun pelaa maailman ykköstä vastaan isolla areenalla ja ison yleisön edessä, palo sisällä antaa niin paljon energia, että pelaa parasta tennistään. On vain taisteltava ja annettava parhaansa ja juuri niin kävi tänään.”

Alcarazin tappio oli paitsi yllätys, mutta se oli myös ensimmäinen tänä vuonna, kun hän hävisi saamatta erääkään.

Goffin kohtaa toisella kierroksella Ranskan Adrian Mannarinon.

Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori pelaa myös Astanassa. Hän kohtaa avausottelussaan Sveitsin Marc-Andrea Hüslerin, joka voitti viime viikolla Sofian ATP 250 -turnauksen.

Ruusuvuori ja Hüsler ovat kohdanneet aikaisemmin, kun Ruusuvuori hävisi sveitsiläiselle Kitzbühelissä kaksi vuotta sitten.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat