Kymmenen vuori­kiipeilijää kuoli Himalajalla, 18 kateissa

Draupadi ka Danda II -vuoren rinteessä oli kymmeniä kiipeilijöitä lumivyöryn osuessa kohdalle.

5.10. 13:52

Kymmenen vuorikiipeilijää kuoli tiistaina Himalajan vuoristossa Intiassa, kun lumivyöry osui isoon ryhmään kiipeilijöitä. 18 retkikuntaan kuulunutta ihmistä on yhä kateissa, poliisi tiedotti keskiviikkona. Tapahtuneesta kertoo uutistoimisto AFP.

Kymmeniä vuorikiipeilyharjoittelijoita jäi lumivyöryn alle lähellä Draupadi ka Danda-II -vuoren huippua Intian pohjoisosassa sijaitsevassa Uttrakhandin osavaltiossa.

Intian ilmavoimat ja paikallinen hätätilavirasto avusti pelastustehtävissä kunnes sakea lumi- ja vesisade pakotti keskeyttämään etsinnät yön ajaksi.

”Pelastustiimit ovat löytäneet kymmenen ruumista”, Uttarakhandin poliisi tiedotti keskiviikkoaamuna.

14 ihmistä oli pelastettu keskiviikkoaamupäivään mennessä noin 4 900 metrin korkeudesta. Viisi henkilöä oli hoidettavana sairaalassa.

Uttarakhandilaisministeri Pushkar Singh Dhami vahvisti, että kuolleiden joukossa oli tunnettu intialaiskiipeilijä Savita Kanswal. Kanswal kiipesi aiemmin tänä vuonna Mount Everestille.

Uttarkashissa sijaitseva vuorikiipeilyinstituutti Nehru Institute of Mountaineering kertoi, että retkikuntaan kuului 34 harjoittelijaa, seitsemän kiipeilyohjaajaa ja terveydenhoitoapulainen.

Himalajalla kuoli äskettäin myös kuuluisa yhdysvaltalaiskiipeilijä Hilaree Nelson, joka syöksyi viime viikolla kuolemaansa Nepalin Manaslu-vuorella. Hänen oli tarkoitus laskea suksilla huipulta alas vuoren rinnettä, mutta lumivyöry vei hänet kapeaan kuiluun.

Nelsonin, 49, ruumis löydettiin keskiviikkona, kolme päivää onnettomuuden jälkeen. Hän kiipesi ensimmäisenä naisena 24 tunnin sisällä sekä Mount Everestin että Lhotsen huipuille vuonna 2012.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat