Paavo Arhinmäki ryöpyttää nyrkkeilyn viimeisintä Venäjä-päätöstä

Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki sanoo, että Pohjoismaiden pitäisi avata keskustelu uuden kansainvälisen lajiliiton perustamisesta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Kansainvälisen nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Umar Kremlev kuvattuna yhdessä syyskuussa.

5.10. 18:15

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto (Iba) saa rajua kritiikkiä päätöksestään päästää venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat takaisin kilpailuihin.

Iban hallitus kumosi päätöksen kisoista sulkemisesta, ja uusi käytäntö astui voimaan välittömästi. Myös kansallislaulut ja kansallistunnukset tulevat käyttöön.

Ruotsin nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Per-Axel Sjöblom sanoo Expressenille, että ruotsalaiset aikovat protestoida asiaa. Jo ennen lopullista päätöstä Sjöblom on sanonut pitävänsä tapausta skandaalina nyrkkeilylle.

”Olemme sanoneet sille ehdottomasti ei, mutta Iba on ylittänyt useimmat rajat. Protestoimme samanmielisten kanssa, vaikka tiedämme, että ääntämme ei kuulla”, Sjöblom sanoi.

Iban puheenjohtaja on venäläinen Umar Kremlev, joka tunnetaan presidentti Vladimir Putinin tukijana. Expressen kysyi Sjöblomilta myös sitä, uskooko hän Putinin vaikuttaneen asiaan.

”Venäjän valtio hallitsee kaikkea”, Sjöblom vastasi.

Suomessa asiaan on ottanut kantaa esimerkiksi Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas) Twitter-tilillään.

”Kansainvälinen nyrkkeilyliitto tyrmää tässä itse itsensä”, Arhinmäki kirjoittaa.

”IBA makaa kanveesissa.”

Arhinmäki on Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja ja entinen urheiluministeri.

Arhinmäen mielestä Suomen nyrkkeilyliitto ei voi osallistua Iban alaisiin kilpailuihin. Hänestä Pohjoismaiden nyrkkeilyliittojen pitää aloittaa keskustelu uudesta kansain­välisestä nyrkkeilyliitosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat