Perparim Hetemaj’n upea pusku toi HJK:lle avauspisteen Eurooppa-liigassa

HJK pelasi 1–1-tasapelin Ludogorets Razgardia vastaan.

Perparim Hetemaj väänsi Jakub Piotrowskin kanssa.

6.10. 19:24 | Päivitetty 6.10. 22:32

HJK–Ludogorets 1–1

Jalkapallon miesten hallitseva Suomen mestari HJK avasi pistetilinsä tämän kauden Eurooppa-liigassa, kun se pelasi 1–1-tasapelin Bulgarian mestari Ludogorets Razgardin kanssa.

HJK maksoi oppirahojaan kahdessa ensimmäisessä Eurooppa-liigan ottelussa, ja kolmas ottelu toi ensimmäisen pisteen. Se oli hurmiollinen hetki kotijoukkueelle ja kotiyleisölle, kun Perparim Hetemaj toi kotijoukkueen tasoihin hienolla puskumaalillaan toisen jakson alussa.

”Hyvä peli hyvää vastustajaa vastaan. Vähän paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet ottaa kolme pistettä”, Hetemaj sanoi lehdistötilaisuudessa.

”Lohkossa on kolme [muuta] tosi hyvää joukkuetta. Peliesityksemme ovat olleet hyviä. Haluaisimme enemmän, mutta tällä hetkellä suunta on parempi ja parempi koko ajan.”

HJK sai Hetemaj’n maalista selvästi lisää virtaa ja haki vielä voittomaalia toisen jakson lopussa. Vaihdosta sisään tulleilla hyökkääjillä Anthony Olusanyalla ja Bojan Radulovicilla oli tilaisuutensa ratkaisevaan maaliin, mutta Olusanya laukoi hieman ohi maalin ja Ludogoretsin maalivahti torjui Radulovicin yrityksen tämän päästyä läpi puolustuksesta.

Hetemaj on tehnyt toistaiseksi HJK:n ainoan maalin Eurooppa-liigassa.

”Ei mene hyvin, jos minä olen ainoa maalintekijä”, hän vitsaili Viaplayn tv-haastattelussa heti ottelun jälkeen.

Avausjakso jo näytti, että Ludogorets-ottelusta voisi tulla HJK:n paras ottelu toistaiseksi Eurooppa-liigassa.

Ludogorets pelasi odotetusti vastahyökkäyspeliä. Se ei häkeltynyt lainkaan siitä, että luokkaa pienempi suomalaisseura piti palloa enemmän avausjaksolla. Vieraat tiesivät saavansa tilaisuuksia vastahyökkäyksiin.

Ludogorets meni ensimmäisestä vaarallisesta vastahyökkäyksestään 10. minuutilla johtoon, kun Cauly syötti Matias Tisseran läpi. HJK:n keskimmäisenä topparina pelannut Arttu Hoskonen yritti tulla vastaan katkomaan Caulyn syöttöä mutta ei ehtinyt sitä tekemään. Sen jälkeen oikea laitatoppari Matti Peltola ei saanut kiinni Tisseraa, joka sijoitti pallon Conor Hazardin jalkojen välistä maaliin.

HJK:n eurocup-saagan yksi sankareista on ehdottomasti ruotsalaisseura Malmöstä täksi kaudeksi lainattu 22-vuotias ghanalaishyökkääjä Malik Abubakari, joka teki Eurooppa-liigaan pääsyn ratkaisseen vierasmaalin tanskalaista Silkeborgia vastaan. Sen jälkeen ghanalaisen tehot ovat olleet piilossa.

Torstaina hän kunnostautui avausjaksolla estämällä vahingossa HJK:n parhaat maalipaikat. Ensimmäinen erhe tuli jo kolmannella minuutilla, kun Santeri Väänänen petasi vetopaikan Lucas Lingmanille, mutta Lingmanin laukaus kimposi Abubakarista ohi maalin. Se oli niin hyvin rakennettu maalipaikka, että se olisi pitänyt käyttää – ja olisikin varmaan käytetty ilman HJK-hyökkääjän sijoittumista.

Toisen kerran samanlainen vahinko kävi pari minuuttia ennen puolta tuntia. Santeri Hostikka syötti loistavasti maalin eteen Perparim Hetemaj’lle, jonka varmalta näyttäneen maalin blokkasi Abubakari.

Hetemaj’lla oli hyvinkin hyökkäävä rooli torstaina.

”Olen pelannut Italiassa monia eri rooleja. Pelaaminen on erilaista roolin mukaan. Tänään olimme katsoneet, missä ovat tilat. Oli helppo noudattaa valmennuksen ohjeita ja löytää tyhjät tilat.”

Hetemaj yritti ennen taukoa tarjoilla pari kertaa maalipaikkaa Abubakarille, mutta tämä ei onnistunut paikoissa.

Kotijoukkueen toisen jakson hyvä alku kulminoitui lopulta Perparim Hetemaj’n upeaan puskumaaliin, joka tasoitti pelin 55. minuutilla.

”Onhan se hienoa pelata, kun nämä ovat ainutlaatuisia pelejä ja on hieno kannustus. Kun joukkue pelaa hyvin, kaikkien pelaajien taso nousee. Joukkueessa oleva intohimo ja tavoitteet sytyttävät”, Hetemaj sanoi.

”Nämä ovat hienoja pelejä pelata suomalaisessa joukkueessa. Jos se ei sytyttäisi, sitten varmasti pitäisi lopettaa.”

Kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa Anthony Olusanya oli lähellä laukoa pallon maalin takanurkkaan. Kotiyleisö kohahti, kun pallo lipui hieman ohi maalista.

Minuutti sen jälkeen Hetemaj’n tilalle vaihdosta tullut Bojan Radulovic pääsi läpi, mutta Ludogoretsin maalivahti torjui hyökkääjän yrityksen.

Nälkä kasvaa syödessä. Tasapeli tuntunee ottelun jälkeen kuin hävityltä mahdollisuudelta voittoon. Joukkueen pitää unohtaa se äkkiä, sillä sunnuntaina on edessä kauden kriittisin ottelu.

Klubi voi vierasvoitolla Valkeakoskella varmistaa Veikkausliigan mestaruuden viimeistä edeltävällä ottelukierroksella. Se on ollut koko ajan joukkueen kauden päätavoite. Kolmas perättäinen mestaruus antaisi taas ensi kaudella HJK:lle hieman paremmat pelimerkit tavoitella paikkaa eurocupien lohkovaiheessa.

”Iso iso peli sunnuntaina. Ainut tavoite, että saamme homman poikki silloin”, päävalmentaja Toni Koskela sanoi.

”Tässä ottelussa juostiin paljon päästä päähän. On itsestään selvää, että se kuormittaa. Meillä on pelaajia, jotka eivät pysty pelaamaan kahta peliä viikossa. Mietimme myös, miten meillä on riittävästi nopeajalkaisia pelaajia sunnuntaina.”

Koskela sanoi olevansa varma siitä, että sunnuntaiksi valmennus saa kentälle joukkueen, joka ottaa kolme pistettä ja varmistaa Veikkausliigan mestaruuden.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat