”Tuntuu siltä, että turhaan minä pelkäsin”– Essi Sainio lopettaa pitkän uransa

HJK:n kapteeni Essi Sainio sanoo olevansa kiitollinen pitkästä urastaan.

Essi Sainio pelasi viimeiset kahdeksan kautta HJK:ssa.

7.10. 11:11

HJK:n kapteeni Essi Sainio päättää 20-vuotisen pelaajauransa tähän kauteen. Sainio, 36, kertoi päätöksestään perjantaina.

HJK:n lisäksi Sainio on pelannut muun muassa Ruotsin liigaa AIK:ssa ja Saksan Bundesliigaa Turbine Potsdamissa.

Sainio on voittanut Saksan mestaruuden Potsdamissa ja SM-kultaa HJK:n paidassa. Maajoukkueessa hän on pelannut 58 maaottelua ja edustanut Suomea kaksissa EM-kisoissa.

Nuorten maajoukkueissa Sainio pelasi myös kahdet EM-kisat ja MM-kisat vuonna 2006.

Sainio on edustanut viimeiset kahdeksan kautta HJK:ta. Hän kertoo, että lopettamispäätös on ollut valmiina jo pidemmän aikaa, ja sen kertominen tuntuu hyvältä.

”Päällimmäisinä tunteita ovat kuitenkin rauha ja kiitollisuus. Olo on helpottunut, haikea, innostunut, vähän surullinen, mutta myös utelias.”

Sainio on ollut suunnannäyttäjä myös kentän ulkopuolella. Hän on puhunut tasa-arvon puolesta ja kertonut rohkeasti masennuksestaan.

”Paljon iloa, surua, saavutettuja asioita, menetyksiä, räiskyviä tunteita. Sitä on elämä, sitä on oma urani”, Sainio tiivistää.

Sainiolla on jäljellä vielä kaksi ottelua HJK:n paidassa Kansallisessa liigassa. HJK ottaa hopeaa, sillä Kuopion Palloseura on jo varmistanut mestaruuden, eikä Åland United voi tavoittaa Klubia.

”Myönnän, olen joskus pelännyt tätä hetkeä. Olen vain työntänyt ajatuksen syrjään siitä, että jonain päivänä en enää ole aktiiviurheilija. Mitä muuta muka osaan? Kuitenkin nyt tuntuu siltä, että turhaan minä pelkäsin.”

Sainio on espoolaisen FC Kasiysin kasvatti. Hän debytoi naisten SM-sarjassa FC Espoon riveissä 15-vuotiaana kaudella 2002.

Lue lisää: ”Kaikki ei ole aina kivaa” – Essi Sainion voimat loppuivat, ja nyt hän kertoo, mitä tapahtui, kun hän puhui julkisesti omista mielenterveyden ongelmistaan

Suomen paidassa Essi Sainio pelasi muun muassa kahdet aikuisten EM-.kisat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat