Peter Forsbergilta selkeä viesti: "Emme voi pelata Venäjää vastaan sodan aikana"

Ruotsin suurimpiin kiekkovaikuttajiin kuuluvan Peter Forsbergin mukaan kanta on eurooppalaisten kiekkoliittojen yhteinen.

Peter Forsberg on nykyisin Ruotsin jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja.

13.10. 10:16

Ruotsin jääkiekkolegenda ja maan jääkiekkoliiton nykyinen varapuheenjohtaja Peter Forsberg sanoo, että Ruotsi ei voi pelata Venäjää vastaan ennen sodan päättymistä.

Asiasta kertoi uutistoimisto TT, jonka tekemän jutun Aftonbladet on julkaissut. Forsbergilta kysyttiin asiasta liittyen NHL:n vuodelle 2024 suunnittelemaan World Cupiin.

Forsbergin mukaan eurooppalaisten kiekkoliittojen kanta asiassa on yhtenäinen.

”Olemme selittäneet eurooppalaisesta näkökulmasta, että emme voi pelata venäläisiä vastaan niin kauan kuin sota on käynnissä”, Forsberg sanoi.

NHL:n varakomissaari Bill Daly väläytti aiemmin halua saada myös venäläiset osallistumaan World Cupiin.

NHL ei ole sulkenut oviaan venäläispelaajilta. Tšekin hallitus suhtautui kielteisesti venäläisten jääkiekkoilijoiden pelaamiseen maassa järjestetyissä NHL-kauden avauspeleissä, mutta lopulta heidät päästettiin maahan.

Daly kommentoi venäläispelaajien osallistumassa Prahassa ja veti sanojaan hieman takaisin. Hän sanoi, että nykytilanteessa venäläiset eivät voisi osallistua, mutta ennen turnausta ehtii tapahtua paljon.

Forsbergin toive on, että parhaiden kiekkoilijoiden pelaamat turnaukset palaavat kalenteriin säännöllisesti.

Viimeksi kaikki parhaat kiekkoilijat olivat koolla maajoukkuepaidoissa hieman reilut kuusi vuotta sitten, kun edellinen World Cup pelattiin.

Sittemmin NHL ei ole mukana kaksissa viime olympialaisissa eikä World Cupejakaan ole järjestetty. Pekingin olympialaisiin NHL-pelaajien piti saapua, mutta koronapandemia vesitti suunnitelmat.

Forsbergin ajatuksissa parhaat kiekkoilijat kohtaisivat joka toinen vuosi maajoukkueessa.

”Toivomme, että saamme World Cupin 2024 ja olympialaiset 2026, jonka jälkeen kumpaakin turnausta järjestettäisiin joka neljäs vuosi”, Forsberg sanoi.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat