Jättihalli tyhjenee hiihtäjistä – Itä-Helsingin huippu­paikalla useita ottajia

Kivikon hiihtohalli sulkee ovensa tämän kauden jälkeen. Halli kiinnostaa esimerkiksi Jääkenttäsäätiötä.

Näin Kivikon hallissa hiihdettiin vuonna 2011.

13.10. 14:33 | Päivitetty 13.10. 15:48

Vuonna 2009 ovensa avannut Kivikon hiihtohalli vetää käynnissä olevan sesongin jälkeen viimeisen henkäyksensä hiihtäjien harjoituspaikkana.

Halli rakennettiin yksityisellä rahalla, mutta se on ollut jo pitkään Helsingin kaupungin omistuksessa.

Kaupunki ilmoitti syyskuun lopulla, että hiihtohalli sulkeutuu tämän kauden jälkeen säästösyistä. Energia on kallista, eikä hiihtäjiäkään ole ollut tungokseksi asti.

Halli tuskin jää tyhjäksi. Se pysyy todennäköisesti urheilukäytössä, mutta asia ei ole varma. Urheilun lisäksi kiinnostuneita voi tulla muualtakin.

”Uutisoinnin jälkeen on tullut kolme neljä yhteydenottoa kiinnostuneilta. Kiinnostusta on ollut muun muassa sisäpalloilun osalta”, kertoo Helsingin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen.

Hän ei kerro, mistä lajeista on kysymys. Loikkasen mukaan kaupunki on avoin erilaisille ehdotuksille, jotta halli saadaan järkevään käyttöön.

Kivikon halli tarvitsee joka tapauksessa laajoja muutostöitä ennen kuin se sopii muille urheilulajeille. Tilaa ja korkeutta riittää, sillä tällä hetkellä hallissa kiertää yli kilometrin pituinen latu kahdessa kerroksessa.

”Olkoon laji mikä tahansa, käyttö vaatii fyysisiä muutoksia. Yksi mahdollisuus on muuttaa halli jääurheiluun sopivaksi, koska halli on valmiiksi suunniteltu kylmäksi tilaksi”, Loikkanen toteaa.

Muutostöistä on jo kertaalleen tehty alustavia suunnitelmia ennen kuin halli siirtyi yksityisomistuksesta kaupungille.

Yksi potentiaalinen Kivikon uusi käyttäjä voisi olla kaupunkikonserniin kuuluva Jääkenttäsäätiö. Helsingissä on krooninen pula jääradoista, ja esimerkiksi Hernesaaren jäähalli sulkeutuu lähivuosina.

Kivikon liikuntapuisto sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella Kehä I:n ja Lahden moottoritien risteyksessä. Siksi halli sopisi hyvin liikuntakäyttöön myös jatkossa.

”Olemme kiinnostuneita. Kivikon halliin voi rakentaa jääurheilulle olosuhteita, sillä siellä on infra valmiina. Tunnemme paikan erittäin hyvin”, Jääkenttäsäätiön toimitusjohtaja Tom Kivimäki sanoo.

Kivimäen mukaan Kivikon halliin mahtuu pinta-alan puolesta kolme kaukaloa. Hän ei kuitenkaan ennakoi hallin tulevaa käyttöä, vaan antaa kaupungin tehdä ensin omat päätöksensä.

Kivimäki muistuttaa, että muutostyöt vaativat perinpohjaisen tutkimuksen ja rahaa.

”Tila on laaja ja yhtenäinen. Sitä pitäisi madaltaa, paloitella, muuttaa tekniikkaa ja ilmastointia.”

Remontin hinta laskettaisiin miljoonissa.

”Onko hintalappu kolme vai viisi miljoonaa, riippuu siitä, mitä halliin tehdään ja kuinka paljon.”

Kivikon liikuntapuistossa on ennestään jalkapallonurmi, esterata, bmx-ja agility-rata, kuntopolkuja sekä 18 väylän frisbeegolfrata.

Lisäksi kaupunki on hyväksynyt laajentumissuunnitelman, joka tuo Kivikkoon pelikentän, matkaluisteluradan ja lähiliikuntapaikan parkour-, kiipeily ja skoottausalueineen.

Näkymä Kivikon urheilupuistoon. Hiihtohalli sijaitsee vasemmassa laidassa, sen vieressä ovat jalkapallonurmi ja esterata. Takana näkyy muun muassa bmx-rata.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat