HJK kaatui kahteen karmeaan virheeseen ja avausvoitto jäi kaukaiseksi haaveeksi

HJK hävisi vieraskentällä Ludogorets Razgardille lukemin 0–2.

HJK:n ja Ludogoretsin ensimmäinen kohtaaminen päättyi pistejakoon, mutta toisessa bulgarialaisjoukkue oli parempi.

13.10. 21:35 | Päivitetty 14.10. 0:47

HJK kärsi jo kolmannen tappionsa jalkapallon Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, kun Ludogorets Razgard oli kotikentällään parempi lukemin 2–0.

HJK ei voi enää päästä lohkon kahden parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin.

HJK:n pallonmenetykset kostautuivat takaiskumaaleina molemmilla jaksoilla. Avausjaksolla Ludogorets meni johtoon kahdeksan minuuttia ennen taukoa, ja kaksikymmentä minuuttia tauon jälkeen Ludogorets lisäsi johtoaan, kun se teki HJK:n hyökkäyspään kulmapotkun jälkeen vastahyökkäyksestä maalin.

”Aika hankala matsi. Olimme tänään aika heikkoja. Teimme heikkoja ratkaisuja pallollisena, ja päästimme hölmöt maalit. Tämä oli ehkä meidän heikoin peli lohkovaiheessa”, HJK-kapteeni Miro Tenho sanoi Viaplayn haastattelussa.

”Syöttöpelissä tuli liikaa helppoja virheitä. Hävisimme toisella puoliajalla likipitäen kaikki kaksinkamppailut.”

Oli odotettavissa, että HJK joutuisi puolustuskannalle Razgradissa Bulgariassa. HJK oli siihen varmasti varautunut, mutta avausjaksosta tuli silti hyvin vaikea.

HJK ei saanut tarpeeksi pallokontrollia ja pitkät syöttöketjut jäivät uupumaan. HJK:n onnistuneiden syöttöjen prosenttiosuus avausjaksolla oli 73 %, mikä kertoo myös siitä, millaisia vaikeuksia HJK:lla oli pitää palloa.

Pari kertaa HJK:n vasen laitapelaaja David Browne oli päästä ottelun alkupuolella karkuun Ludogoretsin puolustukselta, mutta lopulta hänen yrityksensä murtautua maalipaikkoihin estettiin.

Ensimmäisen vartin jälkeen pelin hallinta kääntyi lähes täysin kotijoukkueelle. HJK hävisi avausjaksolla hyökkäykset 5–19 ja maalintekoyritykset 1–12.

37. minuutilla HJK:n puolustus avautui, ja Ludogorets meni johtoon. Pelikiellosta tähän otteluun vapautunut HJK-kapteeni Miro Tenho yritti purkaa pallon keskelle Santeri Hostikalle, joka ei saanut palloa haltuun.

HJK:n oikealla laidalla laitapuolustaja Pyry Soiri pelasi itsensä ulos, kun hän yritti voittaa kaksinkamppailusta pallon takaisin HJK:lle. Ludogoretsin laitahyökkääjä Rick pääsi sen jälkeen etenemään laidalta keskustaan ja vapautti kantapääsyötöllä Denny Gropperin. Gropper eteni kohti maalia ja laukoi HJK-maalivahti Conor Hazardin torjunnan kautta pallon maalin.

Minuutti ennen taukoa HJK sai avausjakson ainoan maalipaikkansa. Perparim Hetemaj riisti pallon iskemällä kiinni Ludogoretsin puolustajan harhasyöttöön. Hetemaj tarjosi hyvällä syötöllä maalipaikan Malik Abubakarille, joka laukoi kuitenkin päin maalivahtia.

Hetemaj’ta rikottiin kolmesti avausjaksolla, ja kotijoukkueen laitapakki Cicinho otti itselleen varoituksen juuri ennen taukoa.

Tauon jälkeen Matti Peltola tuli kolhuja kokeneen Brownen tilalle.

HJK:n toinen maalipaikka, josta olisi pitänyt tehdä tasoitus, tuli kuusi minuuttia tauon jälkeen. Soiri syötti loistavasti maalin editse takatolpalle, mutta Hostikan laukaus ei onnistunut aivan riittävän hyvin. Puolustaja sai jalkansa laukauksen tielle.

Tunnin kohdalla Casper Terho ja Nassim Boujellab tulivat Soirin ja Santeri Väänäsen tilalle.

64. minuutilla Ludogorets rupesi varmistamaan voittoaan. Sillä kertaa kohtalokas virhe tuli, kun Santeri Hostikka menetti pallon toiseksi alimpana pelaajana HJK:n hyökkäyspään kulmapotkun jälkeen. Hostikan virhettä edelsi Lucas Lingmanin väärä valinta pallon kanssa.

Bernard Tekpetey ampaisi Jukka Raitalalta karkuun pallon kanssa. Conor Hazard tuli hyvin vastaan ja esti Tekpeteyn maalinteon, mutta tilanteeseen juossut Rick laukoi pallon maaliin Tekpeteyn syötöstä.

Sen jälkeen HJK ei enää saanut kunnon maalipaikkoja.

Lisäajan lopulla Jukka Raitala sai toisen varoituksensa, ja hänet passitettiin suihkuun. Raitala on pelikiellossa kahden viikon päästä kotiottelussa AS Romaa vastaan.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat