NHL-seura teki erikoista historiaa, näin tarkkaa laskemista ei ole ennen nähty

Vancouver Canucks onnistui laskutoimituksissaan täydellisesti.

Vancouver Canucks aloitti kautensa varhain torstaiaamuna Suomen aikaa. Joukkue johti vierasottelua Edmontonissa jo 3–0, mutta hävisi lopulta 3–5.

13.10. 18:06

Vancouver Canucks teki NHL-kauden alkaessa historiaa. Kanadalaisseura oli ensimmäinen seura koskaan, joka oli käyttänyt NHL:n palkkakaton kokonaan.

Kun kausi alkoi tiistaina ja joukkueiden piti saada kokoonpanot palkkakaton alle, Canucksille ei jäänyt lainkaan tilaa katon alle.

NHL:n palkkakatto tällä kaudella on 82,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli noin 85 miljoonaa euroa.

Toiseksi vähiten tilaa jäi Toronto Maple Leafsille, jolla oli palkkakaton alla neljä dollaria. Sekin olisi ollut ennätys ennen tätä kautta.

NHL:ssä on ollut palkkakatto käytössä vuodesta 2005 alkaen, eikä yksikään muu seura ole koskaan pystynyt samaan. Käytännössä jo satojen dollarien sisään pääseminen on todella vaikeaa.

Todellisuudessa sekä Canucks että Maple Leafs käyttävät pelaajien palkkoihin enemmän, koska molemmilla joukkueilla on pelaajia pitkäaikaisloukkaantuneiden listalla.

Pitkäaikaispoissaolijoita voi monimutkaisen laskukaavan mukaan poistaa palkkakuluista niin, että heidän palkkojaan ei automaattisesti lasketa palkkakaton alaisiin tuloihin.

Canucksille kikkailu tosin tarkoitti sitä, että joukkueella oli avauspäivänä kokoonpanossa vain 22 pelaajaa, kun NHL-seuralla voi sääntöjen mukaan olla 23 pelaajaa.

NHL:n palkkakatto lasketaan joka päivä, koska pelaajia voidaan siirtää pelaajakaupoilla seurasta toiseen tai lähettää farmiseuraan koska tahansa. Jokaisen seuran pitää olla klo 17 Yhdysvaltain itärannikon aikaa palkkakaton alla joka päivä NHL:n runkosarjan aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat