Qatarin MM-kisoissa ei kannata törttöillä: juopuneet fanit ohjataan ”selviämisalueille”

Kisojen aikana alkoholia myydään tavanomaisesta poiketen myös stadionien ulkopuolella ja fanien alueilla.

Jalkapallon MM-kisat pelataan Qatarissa 19. marraskuuta–18. joulukuuta.

14.10. 7:20

Jalkapallon suurjuhla miesten MM-lopputurnaus pelataan 19. marraskuuta–18. joulukuuta Qatarissa, jossa julkinen alkoholinkäyttö on rajoitettua.

Kisojen aikana alkoholia myydään tavanomaisesta poiketen muuallakin kuin hotellien baareissa, nimittäin stadionien ulkopuolella ja fanien alueilla. Jos on nautittu kenties liikaa, faneille on varattu erityisiä ”selviämisalueita”.

”Suunnitelmat ovat valmiina paikoista, joissa ihmiset voivat selvitä, jos ovat juoneet ylenpalttisesti. Ne ovat paikkoja, joissa varmistetaan heidän turvallisuutensa ja se, että he eivät ole haitaksi kenellekään muulle”, kisojen järjestelyjohtaja Nasser Al Khater kertoi Sky Newsille.

Qatarin turnausta on arvosteltu kovasti, johtuen erityisesti Qatarin ihmisoikeustilanteesta ja kisastadioneita rakentavien siirtotyöläisten kurjista oloista ja kuolemista rakennustyömailla.

Al Khater kommentoi kritiikkiä mainitsemalla, kuinka Qatar on kohentanut työlakejaan ja luonut minimipalkan.

”Monet heistä, jotka puhuvat työläisten tilanteesta, eivät ole asiantuntijoita. Heidän olisi mielestäni tarvetta oppia tuntemaan asiaa hieman enemmän”, hän sanoi.

Myös seksuaalivähemmistöjä koskevat lait maassa herättävät huolestuneisuutta. Lakeja ei olla muuttamassa, mutta Al Khater vakuuttaa, että ketään ei syrjitä kisoissa seksuaalisen suuntautuneisuuden takia.

”Pyydämme vain, että ihmiset kunnioittavat kulttuuria. Jos ei tee mitään, mikä vahingoittaa muita, ei tuhoa julkista tilaa, ei käyttäydy haitallisesti, on tervetullut, eikä kellään ole syytä huoleen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat