Vaikutusvaltaisin ja vaikein paikka

Taina Susiluoto on kaivattu, urheilun ulkopuolelta tuleva ammattijohtaja Suomen olympiakomitean johdossa. Onnistuminen tehtävässä vaatii luottamusta ja hyviä hermoja, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Pusa.

Taina Susiluoto joutuu kestämään Suomen olympiakomitean toimitusjohtajana paljon julkisuutta.

24.10. 2:00

Olympia­komi­tean toimitus­johtajan paikka on suomalaisen urheilun palkatuista tehtävistä vaikutus­valtaisin ja samalla vaikein.

Suomen olympia­komiteassa on paljon jännitteitä. Vaikka vastakkain­asettelua ei pitäisi olla tai sitä ei haluta tunnistaa, voi sanoa, että lähes kaikki kampittavat kaikkea:

Yksilölajit vastaan joukkuelajit. Maakunnat vastaan Helsinki. Kesälajit vastaan talvilajit. Liikunta vastaan huippu-urheilu.

Kesällä toimitusjohtaja aloittanut Taina Susiluoto on olympiakomitean ensimmäinen ammattijohtaja, joka tulee tehtävään urheilun ulkopuolelta. Se voi olla iso plussa, että hän on hankkinut kannuksensa muualla kuin urheilussa.

Hänen kolme edeltäjäänsä Mika Sulin (vuosina 2012–2014), Teemu Japisson ja Mikko Salonen hoitivat tehtävää vaihtelevalla menestyksellä.

Sulin ja Japisson olivat olympiakomiteassa pääsihteerin nimikkeellä. Salonen oli ensimmäinen toimitusjohtaja, mutta tehtävät olivat samat: varainkeruu ja ison järjestön työn johtaminen.

Japisson irtisanoutui itse vuonna 2017, ja Salonen sai käytännössä potkut viime keväänä, vaikkei sitä ole julkisesti ennen kerrottukaan.

Susiluodon tehtävänä on modernisoida olympiakomiteaa, päivittää se nykyaikaan. Hän on samalla pehmeä mutta hyvin määrätietoinen ja puheenjohtaja Jan Vapaavuoren ilmeinen luottohenkilö.

Susiluodon työn onnistumisen kannalta tärkeää on, että Vapaavuori antaa hänelle tilaa ja sen myötä vastuuta. Onnistuminen tehtävässä vaatii luottamusta ja hyviä hermoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat