Yhteys yksinpurjehtija Tapio Lehtiseen katkesi, mutta kaikki oli ilmeisen hyvin

Tapio Lehtinen lähestyy Golden Globe-yksinpurjehduskisassa Trinidaden saarta Brasilian rannikolla. Hän jatkaa kisassa kolmantena.

Tapio Lehtinen lähti matkaan Les Sables-d’Olonnesta 4. syyskuuta.

14.10. 12:25

Yksinpurjehtija Tapio Lehtiselle tuli perjantaina täyteen 40 päivää merellä Golden Globe -kilpailussa (GGR).

Lehtinen on lähellä Trinidaden saarta Brasilian rannikolla. Saari on kisassa pakollinen kääntöpaikka, josta veneet suuntaavat kohti Etelä-Afrikan kärkeä Kapkaupunkia.

Trinidaden kiertämisellä kunnioitetaan ranskalaista Bernard Moitessieriä, joka purjehti saaren ohi ensimmäisessä GGR-kisassa vuonna 1968. Aikalaistietojen mukaan Moitessier huuteli veneestä rannalle, muttei nähnyt ketään eikä kukaan vastannut.

Lehtinen jatkaa kisassa kolmantena. Vuorokaudessa hän oli edennyt 152 merimailia, reilut 180 kilometriä. Hän purjehtii suoraan vastaiseen.

Kisaa johtavan britin Simon Curwenin matkavauhti ei ole ollut niin hyvää kuin Lehtisellä. Veneiden ero oli 240 merimailia, noin 444 kilometriä.

Lehtisen oletettu maaliintulopäivänsä olisi 18. toukokuuta 2023 eli päivän alle hänen itsensä asettaman tavoiteajan. Hänen äitinsä täyttää 90 vuotta 19. toukokuuta 2023.

Tällä viikolla yhteydet suomalaiskippariin ovat olleet huonot. Radioamatöörit ovat tavoitelleet häntä meriradioasema Ronnin kautta.

Lehtinen kuului brasilialaisen etäkuunteluaseman kautta hyvin, mutta suoraan Suomeen hän ei kuulunut juuri alkua pitemmälle.

Sen verran yhteys kuitenkin selvitti, että Lehtisellä oli kaikki ilmeisen hyvin. Vene saa myös hyvin sähköä aurinkopaneelien kautta.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat