Valmentajaa vaihtanut SaiPa katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa

KalPa iski päätöserässä JYPiä vastaan reilun neljän minuutin aikana neljä maalia

Jonne Tammela huipensi TPS:n juhlaottelun jatkoaikamaalillaan.

15.10. 20:23

SaiPa aloitti aikakautensa uuden päävalmentajansa Ville Hämäläisen alaisuudessa lauantaina kotiottelussa sarjakakkosta Kärppiä vastaan erinomaisesti. SaiPa juhli 3–2-voittoa.

Maalihanat avattiin toisen erän alussa, kun SaiPa iski kaksi maalia reiluun minuuttiin.

SaiPan avausmaalin iski Kristian Pospisil, ja alle minuutti myöhemmin Antoine Morand tuplasi kotijoukkueen johdon.

Kärpät kavensi pelin toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla 1–2:een, mutta SaiPa ei suostunut olemaan maalin johdossa kauaa. SaiPa kairasi kahden maalin johtonsa takaisin vain noin kaksi minuuttia kavennuksesta.

Oululaisjoukkue tuli toistamiseen maalin päähän ja haki tiukasti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta siitä ei ollut kaatamaan SaiPaa, joka katkaisi kuuteen otteluun venyneen tappioputkensa.

TPS:n ja Ilveksen välinen kamppailu alkoi puoli tuntia muiden ottelujen jälkeen turkulaisten 100-vuotisjuhlallisuuksien vuoksi.

Useat seuralegendat viilettivät Turun hallin jäällä ennen ottelun alkua.

Turun lauantai-illan avauserä oli maaliton, vaikka se eteni vierasjoukkueen lievässä hallinnassa. Ilves vei ensimmäisen 20-minuuttisen torjunnat 11–4.

TPS sai juhlaillalleen arvoisensa päätöksen, kun Jonne Tammela upotti tupsukorvat jatkoajan päätteeksi. Kun varsinaisella peliajalla ei maaleja nähty, turkulaisten voittolukemat jäivät muotoon 1–0.

Tappio oli Antti Pennaselle ensimmäinen Ilveksen peräsimessä Liigassa. CHL:ssä tilillä on myös yksi tappio.

Kierroksen ainoa avauserän maali nähtiin Hämeenlinnassa, missä KooKoon Oskari Manninen vei vierasjoukkueen johtoon.

KooKoo oli avauserässä aavistuksen vahvempi vieden laukaukset maalia kohti 11–7. Toisen erän alku oli puolestaan kotijoukkueen tulitusta, kun KooKoo ei saanut kutiakaan Matias Rajaniemen maalille toisen erän kahdeksan ensimmäisen peliminuutin aikana.

KooKoo kaatoi lisää kylmää vettä HPK:n niskaan karkaamalla 2–0-johtoon toisen erän lopussa ylivoimalla.

HPK ei toipunut KooKoon toisesta osumasta, vaikka sen onnistui kaventaa ottelu 1–2:een ilman maalivahtia päätöserässä. KooKoo kuitenkin piti johtoasemansa aina päätössummeriin saakka.

KooKoon voittomaalin laukoi Ari Gröndahl, HPK:n ainokaisen iski Steve Moses.

KalPan ja JYPin välisen kamppailun avauserässä ei rustattu ainuttakaan tilastomerkintää, mutta tämä trendi muuttui täysin toisessa erässä.

JYP sai ensimmäisen viiden minuutin aikana yhteensä kolme rangaistusta, ja KalPa onnistui kertaalleen ylivoimamaalinteossa. Kuopiolaisten avausmaalin napautti Colby Sissons.

Toinen erä jatkui rikkonaisena, ja myös vierailijat onnistuivat tekemään kamppalun ensimmäisen maalinsa. JYPiin täksi kaudeksi palannut Sami Niku tulitti viivalta hurjan laukauksen, joka upposi Juha Jatkolan taakse.

Kolmas erä alkoi Kuopiossa erittäin värikkäästi. JYP siirtyi 2–1-johtoon erän alussa, mutta kotijoukkue KalPa iski reiluun neljään minuuttiin peräti neljä maalia ja karkasi kolmen maalin karkumatkalle. JYP vaihtoi maalivahti KalPan viidennen maalin jälkeen.

Lukemat jäivät voimaan, ja KalPa juhli 5–2-voittoa.

Porissa kotijoukkue Ässien nelosketju osoitti, että käsiä löytyy myös alemmista hyökkäysketjuista.

Jami Virtanen niittasi ahkeran karvauksen päätteeksi joukkueensa johtoasemaan Jukureita vastaan toisen erän alkuun.

Virtasen osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi maaliksi, joka takasi ässäpakalle 1–0-voiton Jukureista. Nelosketjun raatajan lisäksi Ässien maalivahti Niklas Rubin oli lauantaina mies paikallaan. Ruotsalaisvahti torjui Jukurien kaikki 19 laukausta.

SM-Liigan lauantain tulokset:

TPS–Ilves 1–0 JA (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

SaiPa–Kärpät 3–2 (0–0, 3–1, 0–1)

Lukko–HIFK 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)

KalPa–JYP 5–2 (0–0, 1–1, 4–1)

HPK–KooKoo 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

Ässät–Jukurit 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

Oikaisu 16.10. kello 10.06: Tappio oli Antti Pennaselle ensimmäinen Ilveksen peräsimessä Liigassa. Tämän lisäksi CHL:ssä on tilillä myös yksi tappio.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat