Heliövaara ja Glasspool hermoilivat tappioon Stockholm Openin loppuottelussa

Suomalais-brittiläinen pari teki ihan liian paljon virheitä voidakseen voittaa arvostetun Tukholman-turnauksen.

Harri Heliövaaran (vas.) ja Lloyd Glasspoolin loppuottelu Tukholmassa päättyi tappioon. Kuva US Openista tältä syksyltä.

23.10. 15:34 | Päivitetty 23.10. 18:19

Harri Heliövaara ja britti Lloyd Glasspool kärsivät selkeän tappion tenniksen Stockholm Openin nelinpelin loppuottelussa.

El Salvadorin Marcelo Arevalo ja Hollannin antilleilta kotoisin oleva Jean-Julien Rojer naulasivat finaalin 6–3, 6–3 Tukholman Kuninkaallisessa tennishallissa.

”Saimme huonon alun molempiin eriin. Vastustajat pystyivät pelaamaan vapautuneesti, ja he ovat hyviä päästessään edelle”, Heliövaara sanoi HS:lle.

Ottelun tulos näyttää puolitiukalta, mutta tasoero oli hyvin suuri. Suomalais-brittiläinen pari hermoili itsensä ulos voittokamppailusta. Helpot virheet seurasivat toisiaan – ja niitä riitti.

Oli hyvin kuvaavaa, että Glasspool johti viimeistä syöttövuoroaan 40–0, mutta kaksikko hävisi pelin ja ottelun.

Heliövaara ja Glasspool ovat hävinneet tänä vuonna kuusi loppuottelua ja voittaneet vain Hampurin turnauksen. Finaalitappiot ovat tulleet Metzissä Ranskassa, Umagissa Kroatiassa, Queen’s Clubilla Lontoossa, Dallasissa Yhdysvalloissa ja Montpellierissä Ranskassa.

Onko tappioista voinut tulla taakka?

”En usko. Itsekin olen sitä miettinyt. Viime vuonna voitimme finaalit ja nyt olemme hävinneet. Niin vain tapahtuu.”

Rojer ja Arevalo voittivat parien keskinäisen kohtaamisen Dallasin ATP 250 -turnauksen finaalissa aikaisemmin tänä vuonna.

Kauden neljästä grand slam -turnauksesta Rojer ja Arevalo ottivat mestaruuden Ranskassa. Rojer on pitkällä urallaan voittanut Wimbledonin, Ranskan ja US Openin.

Rojer, 41, on rankattu nelinpelin ATP-listalla viidenneksi ja Arevalo kuudenneksi. Yli 40-vuotiaaksi Rojer löi, liikkui ja ratkoi pisteitä erittäin tehokkaasti.

Ottelu lopulta päättyi siihen, kun Rojer sijoitti lentolyönnin Heliövaaran ja Glasspoolin välistä kenttään.

Vaikka Heliövaara ja Glasspool hävisivät, ovat he pääsemässä kauden päättävään ATP:n finaaliturnaukseen Torinoon. Kaksikko on listalla kuudentena, kun kahdeksan parasta paria selviytyy arvostettuun lopputurnaukseen.

”Isoja pisteitä on vielä saatavilla. Ei se saletissa ole”, Heliövaara sanoi. ”En voi uskoa, miten hyvin tämä vuosi on mennyt. Jollain lailla yli odotusten.”

Rojerille mestaruus Tukholmassa on uran kolmas. Ensimmäinen tuli 12 vuotta sitten 2010.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat