Verstappen kaasutteli Yhdysvaltain gp:n ykköseksi ja sivusi yhden kauden voittoennätystä

Red Bull varmisti merkkimestaruuden, ulos ajanut Bottas keskeytti Austinissa jo avauskolmanneksella.

Verstappen kaasutteli sunnuntaina pikkuvaikeuksien jälkeen lopulta Yhdysvaltain gp:n voittoon.

24.10. 0:39

Max Verstappen hallitsee formula ykkösten MM-sarjaa kovalla kädellä. Toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa edellisessä MM-kisassa Japanissa varmistanut Verstappen kaasutteli sunnuntaina pikkuvaikeuksien jälkeen lopulta Yhdysvaltain gp:n voittoon.

Voitto Austinissa oli Verstappenille kauden 13:s. Samaan ovat aiemmin yltäneet vain saksalaiskuljettajat Michael Schumacher ja Sebastian Vettel.

Sunnuntai oli kilpailullisesti huima päivä Red Bullille, sillä talli varmisti Austinissa myös valmistajien maailmanmestaruuden. Konsernin iloa himmensi energiajuomayhtiö Red Bullin itävaltalaisomistaja Dietrich Mateschitzin kuolema lauantaina 78-vuotiaana.

Lue lisää: Red Bullin omistaja ja perustaja Dietrich Mateschitz on kuollut 78-vuotiaana

Verstappen omistikin Yhdysvaltain gp:n voittonsa pitkällisen sairauden uuvuttaman Mateschitzin muistolle.

Toisesta ruudusta matkaan lähtenyt Verstappen sai panna parastaan ykkössijansa eteen.

Kymmenisen kierrosta ennen loppua voittoon näytti olevan ajamassa Mercedeksen seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, kun Verstappen oli viipynyt varikolla renkaiden vaihdossa oletettua pidempään.

"Varikolla meni aikaa enemmän kuin olisimme suoneet. Minun piti raivata tieni kärkeen uudelleen”, Verstappen muisteli kenttähaastattelussa.

Tällä kaudella voitotta jäänyt Hamilton oli kilpailun kakkonen ja Ferrarin Charles Leclerc kolmas.

Paalupaikalta lähtenyt Ferrarin Carlos Sainz joutui keskeyttämään jo avauskierroksella.

Alfa Romeon Valtteri Bottas elätteli ennen Yhdysvaltain gp:n lähtöä toiveita pääsystä pitkästä aikaa MM-pisteille. Odotukselle oli taetta, sillä Bottaksen lähtöruutu Austinissa oli seitsemäs.

Huonoihin lähtöihin turhan usein sortunut Bottas menetti tuntuvasti asemiaan startissa ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen pudonnut 11:nneksi. Hän ehti käydä 11 kierroksen jälkeen vaihtamassa renkaat keskikovista koviin, kunnes matka katkesi 18. kierroksella ulosajoon ja keskeytykseen.

Bottas on viimeksi yltänyt MM-pisteille viime kesäkuussa Kanadan gp:ssä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat