Iivo Niskanen osti moni­miljonäärin hevosen

Olympiavoittajan nimi löytyi ostajien joukosta nettihuutokaupassa.

Iivo Niskanen osti uuden hevosen huutokaupasta.

24.10. 13:43

Huippuhiihtäjä Iivo Niskanen on kasvattanut hevosmääräänsä.

3-vuotias Jackie Bouvier siirtyi sunnuntaina Iivo Niskanen Oy:n omistukseen ruotsalaisen Travera-sivuston nettihuutokaupasta, kertoo Travronden.

Tamma vaihtoi omistajaa 65 000 kruunulla eli liki 5 900 eurolla. Myyjänä oli suurhevosenomistaja Stall Courant Ab, jolla on 120 ravihevosta.

Stall Courant Ab:n takaa löytyy vedonlyönti- ja kasinoalalla menestynyt monimiljonääri Anders Ström.

Jörgen Westholmin valmennuksessa oleva Jackie Bouvier on kilpaillut kahdesti, muttei ole vielä menestynyt.

Se sijoittui ensimmäisessä startissaan viidenneksi ja nyt sunnuntaina Tukholmassa kahdeksanneksi. Varsamaisen oloinen tamma sortui Solvallassa pahaan lähtölaukkaan, minkä jälkeen esitti ihan hyviä vauhtivaroja. Sen aika 2140 metrin volttilähdössä oli 17,9.

Ensimmäisessä juoksussaan Jackie Bouvier oli taipunut maalisuoralla viidenneksi.

Iivo Niskanen on myös raviohjastaja.

Iivo Niskanen Oy:n omistuksessa on Suomessa siitostamma Tea Cake ja 2-vuotias ruuna Easytotalk, joka on Iikka Nurmosen valmennuksessa Maaningalla. Easytotalk ei ole vielä kilpaillut.

Lisäksi Niskasella on useampia kimppahevosia, kuten Talli Hiihtoliidon nimissä kilpaileva Bismarck Comery, lahjahevonen Goldiivo Hoss ja heinäkuussa 8 000 euron arvoisen lähdön Jyväskylässä voittanut Mr Courvoisier.

Easytotalkin ja Mr Courvoisierin tallikaveri Bismarck Comery on tienannut omistajilleen 78 000 euroa, ja olympiavoiton kunniaksi Niskasen saama Goldiivo Hoss on ravannut 11 200 euroa.

Raviurheilu on Niskasen intohimoinen harrastus. Hän ajoi viime keväänä jopa ravikortin ja ohjasti kesällä kahdessa kilpailussa. Menestystä hän ei ole vielä raviohjastajana saavuttanut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat