Venäläis­tuomari hylkäsi koripallo­tähti Brittney Grinerin valituksen vankeus­tuomiosta

Griner pidätettiin 17. helmikuuta ja tuomittiin yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta.

Brittney Griner on ollut vangittuna helmikuusta saakka.

25.10. 16:14

Venäläinen tuomioistuin hylkäsi tiistaina yhdysvaltalaiskoripalloilija Brittney Grinerin valituksen huumausainerikoksesta saamastaan tuomiosta. Griner tuomittiin elokuun alussa yhdeksän vuoden vankeuteen.

Venäläistä Jekaterinburgia edustanut Griner pidätettiin 17. helmikuuta ja tuomittiin vankeuteen huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita viime helmikuussa.

Griner ja hänen asianajajansa olivat pyytäneet syytteiden hylkäämistä käsittelyvirheisiin vedoten tai vähintään tuomion lyhentämistä. Asianajajien mukaan tuomio on epäsuhtainen rikokseen nähden eikä noudata Venäjän lakikäytäntöjä.

Jutun tuomari piti kuitenkin tuomion voimassa, ja ainoa myönnytys oli tutkintavankeudessa vietetyn ajan vähentäminen tuomiosta.

Brittney Griner osallistui oikeudenkäyntiin videon välityksellä.

Syyttäjän mukaan Grinerin yhdeksän vuoden tuomio oli oikeudenmukainen, mutta Grinerin yksi lakimies Aleksandr Boikov oli eri mieltä.

”Yksikään tuomari ei käsi sydämellä sano, että Grinerin yhdeksän vuoden tuomio on linjassa Venäjän rikoslain kanssa”, Boikov totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Tuomion vakavuus ja raakuus järkyttävät ihmisiä ympäri maailmaa.”

Griner sai antaa viimeisen lausunnon videon välityksellä. Hän pyysi anteeksi virhettään, kuten oli tehnyt aiemmassakin oikeudenkäynnissä.

”En tehnyt tätä tarkoituksella”, Griner sanoi ja pyysi oikeutta ottamaan huomioon sen, että hän tunnusti syyllisyytensä.

Yhdysvallat ja Venäjä ovat keskustelleet Grinerin vangitsemisen jälkeen vankienvaihdosta. Yhdysvallat pyrkii vaihdossa saamaan takaisin kotimaahan myös vakoilusta tuomitun entisen merijalkaväen sotilaan Paul Whelanin.

Lue lisää: ESPN: Presidentti Joe Biden tapasi Venäjällä vangitun koripallotähti Grinerin puolison

Lue lisää: Ristiriitainen koripallotähti Dennis Rodman olisi valmis matkustamaan Venäjälle auttamaan vangittua Brittney Grineriä

Lue lisää: Koripalloilija Griner valitti vankeustuomiostaan Venäjällä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat