Barcelonan pää­valmentaja pakottaa pelaajat katsomaan, kun katastrofi voi varmistua

FC Barcelona on hyvin lähellä putoamista Mestarien liigasta.

Xavi Hernandez katsoo kohtalonpelin joukkueensa kanssa yhdessä.

25.10. 20:59

Espanjan jalkapallojätti FC Barcelona on erikoisessa tilanteessa keskiviikkona Mestarien liigassa. Joukkueen putoaminen jatkosta voi nimittäin varmistua jo ennen joukkueen toiseksi viimeisen ottelun alkamista.

Barcelona on todella tuskaisessa paikassa C-lohkossa, sillä Bayern München on varmistanut jatkopaikan, ja Inter on kolme pistettä katalonialaisten edellä kiinni toisessa jatkopaikassa. Kaiken lisäksi Inter pysyy tasapisteissä Barcelonan edellä keskinäisten ottelujen perusteella.

Inter kohtaa keskiviikkona kotikentällään Viktoria Plzeňin jo kello 19.45 alkavassa ottelussa. Plzeň on hävinnyt kaikki ottelunsa yhteismaalierolla 3–16. Vierasotteluista saldona on 1–5- ja 0–5-selkäsaunat.

Jos Inter voittaa, varmistaa se jatkopaikan. Muilla tuloksilla Barcelonan oljenkorsi säilyy viimeiselle kierrokselle.

Barcelona kohtaa toiseksi viimeisessä ottelussaan lohkokärki Bayern Münchenin. Ottelu alkaa kello 22, ja Barcelonan päävalmentaja Xavi Hernandez ilmoitti tiistaina, että joukkue kokoontuu pukuhuoneeseen katsomaan Interin ja Viktoria Plzeňin ottelun yhdessä.

Ottelun, jossa Barcelonan putoaminen suurella todennäköisyydellä varmistuu.

”En puhu mielelläni ihmeistä. Meillä on pieni toivo, vaikka olemme hyvin epämiellyttävässä tilanteessa. Todennäköisyydet ovat meitä vastaan, mutta odottamattomia asioita voi tapahtua”, Xavi kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Meidän täytyy voittaa riippumatta siitä, Milanossa tapahtuu. Meidän pitää pelata kuin vain meidän pelillämme olisi merkitystä, jotta voimme näyttää olevamme parempi kuin Bayern.”

Vaikka Barcelona kaipaa isosti apua Viktoria Plzeňiltä, ei Xavi halunnut lähettää terveisiä tšekkiseuralle.

”Minulla on liian paljon tehtävää muutenkin, että alkaisin leikkiä muiden joukkueiden valmentajaa”, Xavi totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat