Phil Kessel rikkoi kovan NHL-ennätyksen ja antoi vaatimattoman vastauksen

Phil Kessel on pelannut nyt 990 ottelua peräjälkeen.

26.10. 10:18

Vegas Golden Knightsin yhdysvaltalaishyökkääjä Phil Kessel nousi keskiviikon vastaisena yönä jääkiekon NHL:n teräsmieheksi, kun hän pelasi 990. peräkkäisen ottelunsa.

Kessel, 35, juhlisti saavutustaan tekemällä 1–0-maalin ensimmäisessä erässä. Täysosuma oli hänen uransa 400:s. Golden Knights voitti San Jose Sharksin lopulta 4–2.

”Olen pelannut jonkin aikaa. Mutta tämä on erityinen ilta minulle. Hyvä ilta”, hän kommentoi ESPN:lle.

Edellinen peräkkäisten otteluiden ennätys oli Keith Yandlen nimissä.

Kessel sivusi viime kauteen uransa päättäneen maanmiehensä lukemaa 989 jo edellisellä kierroksella ja viimeisteli työnsä San Josessa.

Kessel jättänyt edellisen kerran runkosarjan pelin väliin 31. lokakuuta vuonna 2009.

Kessel on pelannut urallaan kaikkiaan 1 212 ottelua ja 96 pudotuspeliä.

Philadelphia Flyersia viimeisellä kaudellaan edustaneen Yandlen huima peräkkäisten otteluiden jakso katkesi huhtikuussa.

Kesselin ja Yandlen jälkeen kolmanneksi pisin peräkkäisten otteluiden sarja on Doug Jarvisin nimissä. Hän pelasi 964 peräkkäistä ottelua vuosina 1975–87.

Kesseliltä on jäänyt ottelu väliin viimeksi lokakuussa 2009, jolloin hän toipui olkapääleikkauksesta.

NHL:n verkkosivujen mukaan Kesselillä on mahdollisuus pelata tuhannes peräkkäinen ottelu 17. marraskuuta, jolloin Golden Knights isännöi Arizona Coyotesia.

Kessel on tehnyt NHL:n runkosarjassa kaikkiaan 959 pistettä (400+559).

Hän on edustanut Boston Bruinsia, Toronto Maple Leafsia, Pittsburgh Penguinsia ja Arizona Coyotesia ennen Golden Knightsiin siirtymistä. Hän voitti Stanley Cupin Pittsburghissa 2016 ja 2017.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat