Valtteri Bottaksen F1-talli vaihtuu Audiksi vuonna 2026

Sveitsiläinen Sauber-talli alkaa käyttää saksalaistehtaan moottoreita. Samalla tallin nimi vaihtuu Alfa Romeosta Audiksi.

Valtteri Bottas kilpailee ainakin vielä ensi kauden Alfa Romeon väreissä.

26.10. 12:06

Saksalainen autotehdas Audi lähtee mukaan formula ykkösten MM-sarjaan vuonna 2026.

Audi vahvisti keskiviikkona tiedotteessaan, että se on valinnut sveitsiläisen Sauberin tekniseksi kumppanikseen.

Sauber on tehnyt yhteistyötä Alfa Romeon kanssa kaudesta 2019 alkaen. Yhteistyö jatkuu vielä kauden 2023.

Kausina 2024 ja 2025 Sauber ajanee omalla nimellään olettaen, että nykyinen Alfa Romeon sponsorisopimus päättyy. Tiimi jatkaa Ferrarin moottorien käyttöä välikausien aikana.

Audi ilmoitti tulostaan F1:iin jo elokuussa Belgian gp:ssä, muttei vielä silloin nimennyt kumppanitiimiään, vaikka muutaman kuukauden ajan olikin ollut selvää, että Sauber oli saanut sopimuksen.

Sauber on myös vahvistanut, että Audi ostaa osuuden yhtiöstä. Oston ajankohdasta tai omistusosuuden koosta ei ole kerrottu tarkemmin.

Valtter Bottas siirtyi Alfa Romeolle Mercedesiltä täksi kaudeksi. Bottaksen sopimus on monivuotinen eli myös hänestä voi tulla muutoksen myötä Audi-kuljettaja.

Noin 30 vuoden kilpailukokemuksella Sauber on yksi tunnetuimmista ja perinteisimmistä formula 1 -talleista.

Kumppanuuden myötä perinteinen kilpailee Audin tehdasjoukkueena vuodesta 2026 eteenpäin käyttämällä Audin moottoriurheilun huippua varten kehittämää voimayksikköä.

Vaikka voimayksikkö luodaan Audin moottoriurheilun osaamiskeskuksessa Neuburg an der Donaussa, Sauber kehittää ja valmistaa kilpa-autoa omassa toimipisteessään Hinwilissä Sveitsissä.

Sauber vastaa myös kilpailujen suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Sauberin ensiesiintyminen sarjassa tapahtui kaudella 1993, jolloin sen kuljettajina ajoivat suomalainen Jyrki Järvilehto ja itävaltalainen Karl Wendlinger.

Myös Kimi Räikkönen aloitti F1-uransa Sauberillla. Vuosi oli 2001. Syyskuussa 2018 Räikkönen siirtyi Alfa Romeoksi nimensä vaihtavan Sauber-tallin kuljettajaksi kaksivuotisella sopimuksella.

Myöhemmin Räikkönen ilmoitti jatkavansa tallissa vielä kaudella 2021.

Kimi Räikkönen ajoi ensi kerran F1-kisan Sauberilla maaliskuussa 2001 Melbournessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat