HJK tarvitsee Rooman jättiläisiä vastaan pelin, josta puhutaan vuosikausia

HJK tarvitsee AS Romaa vastaan virheettömän ja täydellisen pelin. Sellaisen, josta puhutaan vielä vuosien päästä, kuten vuoden 2012 kotivoitosta Schalkea vastaan, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela (kesk.) kiitti pettyneitä pelaajia Bulgariassa koetun vierastappion jälkeen.

27.10. 2:00 | Päivitetty 27.10. 10:06

Torstain ottelusta eivät suomalaisen jalkapallon seura­ottelut oikeastaan suuremmiksi muutu. HJK kohtaa loppuun­myydyllä koti­stadionillaan italialaisen AS Roman, ja HJK:n pitäisi voittaa valmentaja­legenda José Mourinhon nimekäs joukkue.

Lohkon kolmos­sijaan yltääkseen HJK:n pitäisi voittaa AS Roma ensin kotona ja sitten saada Romaa enemmän pisteitä päätös­kierroksella. Paperilla mahdoton tehtävä, kun HJK kohtaa viimeisessä lohko-ottelussa ensi viikolla Real Betisin vieraissa ja Roma isännöi Ludogoretsia. Kolmossijalta pelit jatkuisivat Konferenssiliigan pudotuspeleissä.

Eurooppa-liigassa on 32 joukkuetta, ja ennen viidensiä pelejä HJK on pisteiden valossa kuuden heikoimman joukkueen joukossa.

Ajoittain HJK on pystynyt melko hyväänkin peliin suurseuroja vastaan. Hyvät hetket ovat toisaalta merkityksettömiä, kun ottelut ovat yksittäisten virheiden seurauksena kääntyneet vastustajalle. Maaliero 1–8 kertoo paljon.

”Näissä peleissä, kun teet virheen, se päättyy vähintään laukaukseen kohti maalia”, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi keskiviikkona.

Pelikiellossa on HJK:n luottotoppari Jukka Raitala. Se ei lupaa hyvää Klubille.

Muutaman kerran HJK ei ole pystynyt purkamaan palloa riittävän hyvin rangaistusalueeltaan. Pari kertaa takaiskumaali on tullut huolimattoman pallonkäsittelyn seurauksena.

Paljon pallossa kiinni olevien pelaajien, kuten Lucas Lingmanin ja Santeri Hostikan, pitäisi pystyä pitämään paremmin pallo joukkueellaan. Lingman on tehnyt muutaman kohtalokkaan virheen, ja Hostikalle puolestaan on sattunut pari pahaa pallon menetystä.

HJK tarvitsee AS Romaa vastaan virheettömän ja täydellisen pelin. Sellaisen, josta puhutaan vielä vuosien päästä, kuten vuoden 2011 kotivoitosta Schalkea vastaan.

Kotikentällä HJK:n olisi pitänyt olla tehokkaampi hyökkäyspäässä. Siihen ei ole Romaa vastaan varaa, että hyökkääjä Malik Abubakari estää sijoittumisellaan pari kertaa varman maalipaikan, kuten kävi Ludogoretsia vastaan.

Torstain ottelusta on pelikiellossa HJK:n luottotoppari Jukka Raitala, joka ei ole ollut mukana yhdessäkään takaiskumaalissa. Se ei lupaa hyvää Klubille.

Oikaisu 27. lokakuuta kello 14: HJK voitti Schalken vuonna 2011, ei vuonna 2012, kuten jutussa aiemmin luki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat