Bottas otti kantaa ilmaston­muutokseen: ”Näen eron jo lapsuudestani tähän päivään”

F1-kuljettaja kertoo BBC:n haastattelussa pyöräilyharrastuksestaan ja ilmastonmuutoksesta.

Valtteri Bottas puhuu BBC:n haastattelussa ilmastonmuutoksesta. Kuva viime viikonlopulta Yhdysvaltain gp:stä Teksasin Austinista.

26.10. 17:09 | Päivitetty 26.10. 17:20

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas kertoo Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa pyöräilyharrastuksestaan ja ilmastonmuutoksesta.

Formula 1 -karavaani siirtyi tulevaksi viikonlopuksi Yhdysvalloista Meksikoon. Bottas kertoo BBC:lle purkavansa pyöränsä satulassa hektisen työnsä aiheuttamaa stressiä.

”Voin mennä paikkoihin, jotka ovat melko syrjäisiä, tutkia niitä ja jättää melkein kaiken stressin tai formula ykkösiin liittyvän taakseni, kun nousen pyöräni satulaan.”

”Se on minulle henkisesti todella tärkeää. Rakastan luontoa, puhdasta ilmaa ja vettä sekä kauniita maisemia. Mitä vähemmän ihmisiä näet, sen parempi”, Bottas jatkaa.

Hän tiedostaa työnsä hiilijalanjäljen olevan suuri. BBC:n mukaan formula ykkösten hiiliekvivalentti on 256 000 tonnia vuodessa.

”Ei epäilystäkään, ettenkö olisi nähnyt ilmastonmuutosta Suomessa. Kesä ja talvi kääntyvät jo enemmän äärimmäisyyksiin. Näen eron jo lapsuudestani tähän päivään.”

”Joistain paikoista Suomessa on tullut todella tuulisia. Se ei ollut sellaista 20 vuotta sitten”, Bottas jatkaa.

Bottas kertoo vihreämmän arjen olevan iso ponnistus formula ykkösille.

”Kesti hetken, mutta lopulta ihmiset ottivat sen vakavasti. Tiimit ja organisaatiot todella panostavat siihen”, hän kokee.

BBC mainitsee jutussaan myös tulevan gravel-kilpailun jota Bottas on järjestämässä ensi vuonna Lahdessa. Gravel tarkoittaa suomeksi muun muassa soraa, ja gravel-kilpailut ajetaankin pääasiassa päällystämättömillä reiteillä.

HS on kertonut asiasta jo viime keväänä.

”Yritän tehdä parhaani tämän tapahtuman kanssa. Loppujen lopuksi kyse on yksinkertaisista valinnoista ja asioista – jos menet supermarketiin, niin otatko V8-autosi vai pyöräsi”, Bottas kysyy.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat