Ilves ja Tappara takovat NHL:n vierailusta isot rahat: ”Kermavaahtoa päälle”

Tampereella pelataan ensi viikolla NHL-liigaa ja Tampereen liigaseuroille se on taas tilipäivä.

Stanley Cup -mestari Colorado ja sen suomalaistähti Mikko Rantanen saapuvat täyttämään Nokia-areenan.

27.10. 10:19

Tampereen Nokia-areena isännöi viime keväänä jääkiekon MM-kisoja, kuten myös tulevana keväänä. 4. ja 5. marraskuuta areenassa pelataan puolestaan NHL:ää.

Vaikka Ilves ja Tappara eivät näissä kiekkokinkereissä ole mukana, suurtapahtumat tarkoittavat niille mukavia lisätuloja, kiitos seurojen aitioiden.

Nokia-areenassa on yhteensä 63 aitioita, joista Ilves ja Tappara ovat molemmat vuokranneet kymmenen viisivuotisella sopimuksella.

Niiden edelleenvuokraus on merkittävä tulonlähde.

"Varsinkin nyt, kun on hyvin tapahtumia ja porukka on innokkaana liikkeellä, niin voi sanoa ihan merkittäväksi tulonlähteeksi”, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo sanoo.

"Nyt kun on ollut tällaisia poikkeuksellisia tapahtumia, kuten MM-kisat ja NHL-pelit nyt, niin aitioita on kyllä aika hyvin vuokrattu”, Tapparan kollega Mika Aro komppaa.

Ilves ja Tappara tekivät viime tilikaudella ennätystulokset, jotka olivat ennennäkemättömiä suomalaisessa urheilussa.

Tappara teki 12,5 miljoonan euron liikevaihdolla voittoa 1,4 miljoonaa. Ilves puolestaan jysäytti 2,4 miljoonan euron voitot 11,1 miljoonan liikevaihdolla.

Eikä luvuissa ollut vielä edes mukana toukokuun pariviikkoisen MM-karnevaalin aitiotuottoja, jotka nousivat helposti satoihintuhansiin euroihin.

"Toki aitioiden vuokra on myös merkittävä. Pitääkin olla hyviä tapahtumia, koska pelkästään liigapeleihin aitioiden vuokraaminen ei olisi välttämättä meille niin hyvä juttu”, Aro muistuttaa.

”Ensin täytyy tienata aitioista aikamoinen vuokra. Näillä muilla tilaisuuksilla saadaan sitten kermavaahtoa päälle, jos tulee hyviä keikkoja ja muita tapahtumia”, Jalo jatkaa.

Kun Helsingin Ilmalan venäläishalli seisoo autiona, Nokia-areenassa riittää tapahtumaa. Kahdet MM-kisat vuoden sisään, NHL-pelejä, Robbie Williams, Andrea Bocelli, Queen ja lukuisat Suomen kärkinimien keikat...

"Mutta ei niitä ihan jokaiseen konserttiin saada myytyä”, Jalo huomauttaa.

”Meidän kannalta aitiossa on se hyvä puoli, että hyvässä lykyssä saamme tasattua vähän kassavirtaa jääkiekkosesonkien ulkopuolelle. Tarkoitus olisi pitkällä aikavälillä, että näistä muodostuisi yksi lisätukijalka liiketoimintaan”, Aro sanoo.

”Periaatteessa kaiken saimme myytyä, mitä myimme”, Risto Jalo kommentoi viime kevään MM-kisojen aitiomyyntiä.

Parhaillaan Ilves ja Tappara ovat Nokia-areenan tapahtumien takia pitkillä vieraskiertueilla.

Niiden aikana kassa kuitenkin kilisee, kun Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets saapuvat täyttämään tamperelaisseurojen kotiareenan perjantai- ja lauantai-iltoina.

"Meidän aitiot olivat ihan julkisessa myynnissä noin 5 000–8 000 euron välillä”, Jalo ynnäilee ensi viikon NHL-tapahtumaa.

”Kyllä NHL-peleistä kymmeniätuhansia euroja tulee”, Aro summaa.

SM-liigan otteluissa Ilves ja Tappara jakavat aitioitaan naapurin käyttöön, jolloin kumpikin saa vuokrata otteluihinsa 19 omaa aitiota.

Toisin kuin aiemmassa Suomen ykköshallissa Hartwall-areenassa, Nokia-areenassa halliyhtiö piti kaikki aitiot itsellään ja vain vuokraa niitä eteenpäin.

Ilmalan hallissa aitiot myytiin osakkeina jo rahoituksen keräämiseen.

Vaikka viime kevään MM-kisojen satojentuhansien eurojen aitiopotti ei näkynyt vielä Ilveksen ja Tapparan viime tilikauden tuloksessa, Jalo toppuuttelee puheita, joiden mukaan miljoonien takominen jatkuisi automaationa jatkossakin.

”Se (MM-kisat) oli hyvä lähtö tälle tilikaudelle. Mutta ei meistä varmasti kumpikaan pääse nyt sellaisiin tuloksiin kuin viime kaudella, koska silloin meillä oli vielä syksyn ajan Hakametsä pienillä kuluilla ja isoilla yleisömäärillä”, Jalo sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat