HIFK-faneja koetellaan – niin on ollut ennenkin, kun broilerit lensivät jäälle ja iso lakana vaati Pentti Matikaiselle potkuja

Konkarisentteri Petri Kontiola naulasi kaksi maalia ja vauhditti HIFK:n jyrkkää pudotusta. Ilves haki jäähallista muhkean vierasvoiton.

HIFK:n fanit vaativat Pentti Matikaiselle potkuja lokakuussa 2007.

28.10. 20:54

Helsingin IFK:n jyrkkä pulkkamäki jatkuu jääkiekon Liigassa. Oli Ilveksen vuoro kurittaa Stadin ylpeyttä 5–2 lähes täydessä (7 437) jäähallissa perjantai-iltana.

Tappio oli viides peräkkäinen ja tällä viikolla toinen kotijäällä. Elämä hymyilee kovin kituliaasti sarjan viimeiseksi valahtaneelle joukkueelle.

Vanha herra Petri Kontiola, 38, vauhditti kahdella maalillaan IFK:n liukua, jonka päätepistettä ei ole näkyvissä.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen on usein sanonut, että joukkueen ilme on näyttänyt hyvältä. Niin päävalmentajan täytyykin sanoa.

Eikä ilme Ilvestäkään vastaan ollut onneton, mutta tulos oli.

Kova yritys siirtyi hätäilyksi ja virheiksi. Harhasyöttöjä ei kannata edes laskea.

Olipa IFK:lla varaa hukata jopa viiden minuutin ylivoima, kun Eetu Tuulola taklasi Johan Motinia päähän. Ylivoimapeli on ollut stadilaisille myrkkyä, ja niin kävi taas.

Valmentaja Pekka Virta sanoi saatuaan lähdön SaiPasta, että aika loppui. Voittamaan olisi täytynyt pystyä aikaisemmin.

Virta tietää yli 900 ottelun kokemuksella, mikä ratkaisee Liigassa kaikkein eniten: voitot.

Ei HIFK:llakaan ole aikaa loputtomasti. Fanit ovat jo viheltäneet ja buuanneet. Tosin eivät fanien reaktiot vieraita ole HIFK:n historiassa. Broilerit lensivät kentälle syksyllä 1995, kun kausi lähti surkeasti käyntiin. Kerran katsojille annettuja tervetuliaiskiekkoja heitettiin kymmenittäin jäälle, ja paljon muuta.

Vaikeina aikoina on vaadittu pitkän lakanan täydeltä potkuja Pentti Matikaiselle. Lokakuussa 2007 Matikainen kantoi vastuuta HIFK:n toimitusjohtajana, ja katsojat kertoivat, mitä mieltä he olivat.

Ilves-ottelussa fanit äänestivät jaloillaan. Heidän katsomonsa oli lähes tyhjä, kun viimeisiä minuutteja pelattiin. Kovin autiolta näytti muukin halli.

Tobias Salmelainen on vastaavassa joukkueen kokoajan roolissa nykyisessä työnjaossa. Vielä ei ole uusia lakanoita tullut.

Stadin fanit osaavat seisoa seuransa takana, mutta he vaativat enemmän kuin tähän mennessä on tullut tarjolle.

Onneksi nyt vain buuataan. Tavaraa tai roskaa ei kukaan kaipaa jäälle.

Kohta on kolmannes Liigan 60 ottelusta pelattu, ja IFK:n yli 20 pisteen matkaa kärkeen on hyvin vaikea ajaa enää kiinni. Voittaminen auttaisi, mutta muutkin kärkijoukkueet haalivat pisteitä.

HIFK on ajautunut siihen tilanteeseen, ettei urheilujohtaja Salmelainen voi erottaa Peltosta.

Salmelaisen natsat eivät riitä siihen. Lisäksi hän ollut palkkaamassa kiekkolegendaa Stadiin. Kolmanneksi Salmelainen saa lähteä joko ennen Peltosta tai samassa ovenavauksessa.

Salmelaisen pelaajavalinnoissa riittää ihmettelemistä. Hän ei saanut suurbudjetilla hankittua ykkösmaalivahtia eikä kunnon paikkaajaa KHL:ään lähteneelle keskushyökkääjä Alex Broadhurstille.

Maalitolppien välissä Roope Taponen pelasti muutamissa otteluissa joukkueen ja Salmelaisen. Näin hyvät pelit eivät voineet olla tarkalleen Salmelaisen tiedossa ennen kauden alkua.

Taponen, 21, on kuulunut Otto Salinin, 18, ohella suuriin positiivisiin yllättäjiin. Onneksi heitäkin on.

Toistaiseksi Taponen on sivussa loukkaantuneena. Niilo Halonen pelasi Ilvestä vastaan ja jätettiin osattomaksi maaleihin.

Jos seuran hallitus vapauttaa Peltosen, jättikysymys kuuluu, kuka tilalle?

Jarno Pikkarainen ei kelvannut IFK:lle päävalmentajaksi kuin lyhyeksi ajaksi, vaan Peltonen piti saada tilalle. HPK:ssa Pikkarainen tekee hyvää työtä rajallisilla resursseilla.

Pikkarainen ei lopulta ollut IFK:n näköinen valmentaja. Menestyksessä ei ollut moittimista. Pronssi keväällä 2021 kelpasi, vaikka aina halutaan enemmän.

Voisiko SaiPasta lähtenyt Virta olla IFK:n näköinen valmentaja? Tuskin.

Ilveksen vapauttama Jouko Myrrä näyttää vielä vähemmän HIFK:n päävalmentajalta.

Karjala-turnauksen tuoma yhdentoista päivän tauko alkaa 5. marraskuuta. Kaikki päivät siihen asti ovat hyvin kriittisiä.

Pitkän tauon aikana ovat ovet ennenkin heiluneet.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen katsoi tulostaulua kesken Ilves-ottelun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat