Chelsean Graham Potterilta painava lausunto valmentajien vertailusta: ”Se ei ole hyväksi mielenterveydelle”

Chelsean päävalmentaja Graham Potter avautui ennen lauantain Valioliiga-kierrosta muun muassa vanhempiensa kuolemasta.

Chelsean päävalmentaja Graham Potter menetti molemmat vanhempansa kolme vuotta sitten.

29.10. 17:24

Englannin Valioliigassa pelaavan Chelsean päävalmentaja Graham Potter kommentoi jalkapallovalmentajien mielenterveyttä ja työn paineita ennen lauantain Valioliiga-kierrosta. Chelsea kohtaa Potterin edellisen seuran Brighton and Hove Albionin vieraissa lauantaina klo 17 Suomen aikaa.

Kun Potter oli kolme vuotta sitten valmentajauransa alussa Brightonissa, hän menetti molemmat vanhempansa. BBC:n mukaan hänen täytyi käsitellä ”voimakkaita” ja ”raakoja” tunteita ja työskennellä samalla valmentajana Valioliigassa.

”En tiennyt, kummasta syystä tunnen itseni vihaiseksi, pettyneeksi tai turhautuneeksi”, Potter avasi muutaman vuoden takaisia tunteitaan.

Potterilta kysyttiin, pitäisikö valmentajien mielenterveydestä puhua enemmän.

”Olemme osa urheilulajia, jossa luomme paineita. Joku on koko ajan paineen alla, ja sen jälkeen tulee aina seuraava. Muutama viikko sitten se oli Steven Gerrard, ja sen jälkeen tulee joku muu. Media haluaa vertailla aiempaa valmentajaa seuraavaan, ja se ei ole hyväksi mielenterveydelle”, hän vastasi.

Gerrard sai viime viikolla potkut Aston Villan päävalmentajan pestistä. Hän on yksi neljästä Valioliigan päävalmentajasta, joille on annettu potkut tällä kaudella.

Lue lisää: Steven Gerrard sai potkut – joukkue surkeassa vireessä

Potterin Chelsea on tunnettu siitä, että valmentaja saa helposti lähtöpassit. 2010-luvulla seurassa on vaihtunut päävalmentaja lähes joka vuosi. Viimeksi Potterin edeltäjä Thomas Tuchel sai lähteä syyskuussa.

Lue lisää: Chelsean valmentaja sai potkut Dinamo Zagrebille kärsityn tappion jälkeen – myös RB Leipzig vaihtoi valmentajaa

Potterin mukaan paineiden kestämisessä auttaa sen ymmärtäminen, ettei kaikkeen voi vaikuttaa.

”Täytyy ymmärtää, että teet vain työsi, ja sitten on asioita, joihin et voi vaikuttaa, mutta joiden kanssa sinun pitää pärjätä. Joskus täytyy kärsiä ja tuntea kipua matkan varrella, Tietysti paineet ovat sitä suuremmat, mitä korkeammalla olet Valioliigassa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat